Nüfus ve konut sayımında ikinci aşamaya geçildi: İsteyen bilgilerine sansür koyabilecek

İlk aşaması, 1 Şubat’ta başlayan nüfus ve konut sayımının ikinci aşaması ise 14 Mart Pazartesi günü başladı. Romenler, bu yeni aşamada iki ay boyunca (15 Mayıs’a kadar) formu kendileri doldurabilecek, bilgilerine sansür koyabilecek.

Ulusal İstatistik Enstitüsü (INS) tarafından yapılan nüfus ve konut sayımının ilk aşaması 1 Şubat’ta başlamıştı. İkinci aşaması ise dün (14 Mart Pazartesi) günü resmen başladı. Romenler, bu yeni aşamada iki ay boyunca (15 Mayıs’a kadar)  https://www.recensamantromania.ro/ sitesindeki resmi formu online olarak kendileri doldurabilecek.

Nüfus sayımı, Avrupa Birliği’nin tüm ülkelerinde gerçekleştiriliyor. Salgın nedeniyle bir yıl ertelenmişti. İlk kez nüfus ve konut sayımı % 100 bilgisayarlı olarak düzenleniyor.

İSTEYEN BİLGİLERİNİ GİZLEYEBİLECEK

Ulusal İstatistik Enstitüsü (INS) başkanı Tudorel Andrei’nin verdiği bilgilere göre bu sayımdaki bir diğer yenilik de Romenlerin kendileri ile ilgili bilgileri otosansür yapabilecek olmaları olarak açıkladı. İlk gün sistemde bazı arızalar yaşanırken, otosansür süresi iki gün uzatıldı.