Zam söylentisi yetti: Romanya’da uzun benzin kuyrukları oluştu

Benzinin 11 lei’ye çıkacağı ve akaryakıta büyük zam yapılacağı söylentisi üzerine vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Macaristan sınırındaki bazı benzin istasyonlarında benzinin 11 lei’ye satıldığı ve ‘akaryakıta büyük zam yapılacak’ söylentisi üzerine vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

ENERJİ BAKANI: ROMANYA’NIN AKARYAKIT STOKLARI YETERLİ

Yakıtların daha pahalı olmayacağına dair güvence veren ve ülkenin yeterli akaryakıt stoklarının bulunduğunu belirten Enerji Bakanı Virgil Popescu, “Akaryakıt tedarikçileri Rompetrol ve Petrom temsilcileri ile görüştüm. Yeterli stokları var. Bu kuyrukların oluşmasının bir anlamı yok. Vatandaşların panik yapmasına gerek yok” dedi.

SPEKÜLASYONUN KAYNAĞI MACARİSTAN SINIRINDAKİ İSTASYONLAR

Uzun kuyrukların, sosyal medyada Macaristan sınırındaki bazı akaryakıt istasyonlarında benzinin litresinin 11 lei’ye çıktığını gösterir haber ve söylentiler nedeniyle çıktığını belirten Bakan Popescu,  Digi24’e yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Macaristan’da yakıt sıkıntısı var. Ancak bizim herhangi bir stok problemimiz yok. Fiyatların 9, 10 veya 11 lei’ye çıkartılması da sözkonusu değil. Vatandaşların kuyruklarda beklemelerine gerek yok. Fiyat iki katına çıkmayacak. Romanya istikrarlı bir ülke.” dedi.

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ: “SPEKÜLASYONLARA İZİN VERİLMEYECEK”

Benzin kuyrukları üzerine Başbakan Nicolae Ciuca’nın Macaristan sınırındaki zam söylentilerinin yayıldığı benzin istasyonlarına yönelik kontrol talimatı verdiği ve herhangi bir spekülasyon girişimine izin vermeyeceğini ifade ettiği açıklandı.

ROMANYA’DA BENZİN FİYATLARI ŞU ANDA NE KADAR?

Romanya’da şu anda farklı istasyon ve akaryakıt firmalarında premium benzinin litre fiyatı 7,46 ile 8,14 lei arasında değişiyor.