Lukaşenko, Rusya’nın Moldova’yı işgal planını ifşa etti

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko’nun canlı yayında gösterdiği haritada, Rusya’nın hedefindeki bir sonraki ülkenin Moldova olarak görülmesi dikkat çekti.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko’nun canlı yayında gösterdiği haritada, Rusya’nın hedefindeki bir sonraki ülkenin Moldova olarak görülmesi dikkat çekti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 7’nci güne girilirken dün gece Putin’in en büyük müttefiklerinden olan Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko televizyon karşısında Rusya’nın savaş planı ile ilgili bilgi verdi. Bir haritanın önünde elinde çubukla Güvenlik Konseyi’ne savaş hakkında bilgi veren Lukaşenko, Ukrayna işgalini ve Belarus’un bu süreçteki rolünü masaya yatırdı. Lukaşenko, kapsamlı bir harita üzerinden gelişmeleri anlattı.

SIRADA MOLDOVA MI VAR?

Askerlerin hareketlerini anlattığı düşünülen haritada, Ukrayna ile NATO üyesi Romanya arasında yer alan Moldova’nın da işaretli olması, Rusya’nın bu ülkeye de girmeyi planladığına dair iddiaları beraberinde getirdi.

UKRAYNA 4’E BÖLÜNMÜŞ

Haritada aynı zamanda, Ukrayna’nın dörde bölünmüş şekilde görülmesi de dikkat çekti. Görüntüleri paylaşan Belaruslu muhalif gazeteci Tadeusz Gizcan, haritanın ‘gerçek bir işgal haritası’ gibi göründüğünü ve Rusya’nın ‘Ukrayna’dan sonraki planlarını gösteriyor olabileceğini’ söyledi. Söz konusu Güvenlik Konseyi toplantısı, Belarus televizyonundan canlı yayınlandı.

BELARUS BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Aleksander Lukaşenko’nun açıklamaları üzerine Belarus’un Kişinev büyükelçisi Anatoly Kalinin, Moldova Cumhuriyeti Dışişlerine bakanlığına çağrılarak izahat istendi.