Siret sınır kapısını ziyaret eden başbakan Ciucă: Romanya’ya gelen mültecilerin sayısı 19 bine çıktı

Başbakan Nicolae Ciucă’nın Suceava ziyaretinde; İçişleri Bakanı Lucian Bode, Sağlık Bakanı Alexandru Rafila, Savunma Bakanı Vasile Dincu, Olağanüstü Durumlar Komitesi (DSU) Başkanı Raed Arafat ile Suceava Belediyesi Meclisi Başkanı Gheorghe Flutur da kendisine eşlik etti.

Suceava’nın Siret gümrük kapısındaki mültecilerle ilgili hazırlık çalışmalarını yerinde ziyaret eden başbakan Nicolae Ciucă, Rus saldırılardan kaçarak Romanya’ya sığınan Ukraynalı sığınmacıların sayısının 19 bine çıktığını açıkladı.

Mültecilerin 9 bininin diğer batı ülkelerine geçiş yaptığını, 11 bininin ise Romanya’da misafir edildiklerini belirten başbakan, mülteci başvurusunda bulunanların sayısının ise 40 kişi olduğunu belirtti.

“Sığınmacılarla ilgili bakanlık birimleri ve yerel kurumların koordinasyonunu yerinde inceleme imkanı buldum” diyen başbakan Ciucă, savaştan kaçarak gelenlerin çoğunun kadın, çocuk olduğu gözönüne alındığında sınırda psikolojik destek dahil insani bütün ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü desteği verdiklerini kaydetti.

Ciucă, ayrıca sınırda mültecilere destek olan ve ikramlarda bulunan gönüllü kurum, kuruluş ve kişilerin çabalarını da takdirle karşıladığını belirterek teşekkür etti.

Başbakan’ın Suceava ziyaretinde, İçişleri Bakanı Lucian Bode, Sağlık Bakanı Alexandru Rafila, Savunma Bakanı Vasile Dincu, Olağanüstü Durumlar Komitesi (DSU) Başkanı Raed Arafat ile Suceava Belediyesi Meclisi Başkanı Gheorghe Flutur da kendisine eşlik etti.