ANAF uyardı: Vergi mükellefleri, 1 Mart’tan itibaren sanal vergi dairesi SPV’ye kayıt yaptırmak zorunda

Mâliye (ANAF), bazı vergi mükelleflerinin işlemlerini, 1 Mart tarihinden itibaren sanal şube (Spațiul Virtual Privat - SPV) üzerinden yapma zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Mâliye (ANAF), bazı vergi mükelleflerinin işlemlerini, 1 Mart tarihinden itibaren sanal şube (Spațiul Virtual Privat-SPV) üzerinden yapmaları gerektiğini duyurdu. ANAF’tan yapılan açıklamada ilgili mükelleflerin, her türlü başvuru ve belgelerini SPV üzerinden mali kurumlara göndermekle yükümlü olduklarını belirtti.

ANAF, vergi mükelleflerinin vergi kolaylıklarından yararlanabilmeleri için veya herhangi bir sıkıntı veya cezai müeyideyle karşılaşmamaları için 1 Mart 2022 tarihine kadar Sanal Özel Alan’a (SPV) kayıtlarını yaptırmalarını tavsiye etti.

KİMLER 1 MART TARİHİNDEN İTİBAREN SPV’Yİ KULLANACAK?

Ulusal Mâli İdare Ajansı (ANAF)’ın yaptığı açıklamaya göre, 1 Mart tarihinden itibaren Mali Sanal Şube (SPV)’yi; tüzel kişiler, dernekler ve serbest meslek icra edenlerle ekonomik faaliyet yürüten gerçek kişiler ve bireysel işletmeler ile aile şirketleri kullanmakla mükellef olacak. Bu mükelleflerin 1 mart tarihinden sonra mektup v.s. ile yapacakları başvurular dikkate alınmayacak.

SANAL MÂLİYE ALANI (SPV) NEDİR?

SPV, vergi mükelleflerinin; beyanname, belge talep etme, vergi durumlarını kontrol etme vb. işlemlerini 24 saat ücretsiz yapabildikleri bir sanal şube. Belgelerin SPV üzerinden elektronik ortamda gönderilmesi ile hem vergi mükellefleri hem de vergi idareleri açısından önemli tasarruf sağlanması hedefleniyor.