AP milletvekili Victor Negrescu’dan “Romanya’yı Schengen’e alın” çağrısı

Avrupa Parlamentosu milletvekili Victor Negrescu, Romanya’nın bu sene ‚Schengen’ bölgesine alınması çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda bir konuşma yapan AP milletvekili Victor Negrescu, Romanya’nın bu sene ‚Schengen’ bölgesine alınması çağrısında bulundu.

Romanya’nın istenen bütün teknik şartları yerine getirdiğini söyleyen Negrescu, „Schengen’de yapılması düşünülen reform öncesinde üyelerden Romanya’nın bu yıl serbest bölgeye kabul edilmesi konusunda destek istedi.

„EŞİT MUAMELE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Negrescu, şöyle konuştu; “Ülkemiz, uzun yıllardır serbest bölge için istenen tüm teknik kriterleri yerine getirdi. Schengen bölgesine özgü tüm mekanizmaların bir parçasıyız. Ayrıcalık istemiyoruz. Ancak diğer AB ülkeleri gibi eşit muamele görmüyoruz” dedi.

Avrupa’nın doğu sınırlarındaki gerilimlerin Romanya’nın Schengen bölgesine katılımı, ortak sınırların korunması ve vatandaşların güvenliği için zorunlu hale geldiğini vurgulayan Negrescu, „Romanya’ya bu sene Schengen’e hoş geldiniz!” demenizi bekliyoruz” diye konuştu.

AB dönem başkanlığı yapan Fransa ve diğer ülke yetkililerinden Romanya’nın Schengen’e girişi için destek isteyen Negrescu’nun çağrılarına birçok ülkeden olumlu yanıt geldiği açıklandı.

SCHENGEN BÖLGESİ İÇİN 50 BİN İMZA TOPLANDI

Bu arada Victor Negrescu’nun da aktivistleri arasında yer aldığı PES üyelerinin öncülüğünde düzenlenen (Romanya Schengen’i hak ediyor- #RomâniiMerităÎnSchengen) kampanyasında şu ana kadar 50 bin imza toplandı.