Rumeli türkülerini sevdiren Arif Şentürk hayatını kaybetti

Rumeli türkülerinin duayen yorumcusu Arif Şentürk 81 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Deryalar, Drama Köprüsü, Ramize ve Safiye gibi Rumeli türküleriyle tanınan ünlü sanatçı Arif Şentürk, tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti. Salı akşam saatlerinde kalbi durarak vefat eden Şentürk, Zeytinburnu Seyyid Nizam Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER’E KONUK OLMUŞTU

Sanat hayatına 12 albüm sığdıran Arif Şentürk geçtiğimiz ay Kanal D’de yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olmuş, sevilen şarkılarını seslendirmişti.

ARİF ŞENTÜRK KİMDİR?

1941 yılında Makedonya’nın Kumanova kasabasında dünyaya gelen Arif Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada bulunan bir Türk okulunda tamamladıktan sonra, 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti.

KUMANOVA’DA DOĞDU

Önce Kırklareli’ye yerleşen aile, daha sonra İstanbul’un Zeytinburnu semtine taşındı. Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimi alan Şentürk, 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı’nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından desteklendi.

RUMELİ TÜRKÜLERİNİ SEVDİRDİ

Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Arif Şentürk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Drama Köprüsü, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazandı.

Deryalar Türkü Sözleri

Aman bre deryalar kanlıca deryalar
Biz nişanlıyız – deryalar biz nişanlıyız
İkimiz de bir boydayız / Biz delikanlıyız

Kırcali’yle Ardanın arası / Saat sekiz arası
-deryalar saat sekiz arası
Ardalılar ağlıyor Yusuf’um yoktur çaresi / Aman bre …