Çocukluk hatıralarını anlatan Răzvan Lucescu: ‘En utanç duyduğum an, babamın parasını aşırmaktı!’

17 yıllık başarılı Teknik direktör Răzvan Lucescu, Romanya’da yayın yapan Kanal D’deki “Denise Rifai ile 40 soru” programına konuk oldu.

Yunanistan’ın PAOK takımının başarılı Teknik direktörü Răzvan Lucescu, Romanya’da yayın yapan Kanal D’deki “Denise Rifai ile 40 soru” programına konuk oldu.

Çocukluğunda ailesini utandıracak bir şey yapıp yapmadığı sorulan 52 yaşındaki Răzvan Lucescu, en utanç duyduğu anlardan birisinin İtalya’nın Pisa kentinde antrenörlük yapan babası Mircea Lucescu’dan habersiz parasını aşırmak olduğunu söyledi.

“BABAMIN PARASINI ALINCA ÇOK UTANÇ DUYMUŞTUM”

“İnanılmaz utanç duymuştum.” dediği anları genç teknik adam, şöyle anlattı: “Devrimden sonra 1991 yılında babam İtalya’da antrenörlük yapmaya başlamıştı. Yatırım için biraz birikim yapmaya başlamıştı. Bana paranın nerede olduğunu söyledi. Ben de ona söylemeden oradan bir miktar almıştım. O paraya nasıl yatırım yapacağına karar vermek için arkadaşlarıyla buluştuğunda ‘Răzvan, burada daha az para var!’ diye bana kızdı. Dondum kaldım. Kendimi berbat hissettim. Beklemediğim bir şeydi. Kendimi korkunç hissettim. İnanılmaz bir utanç duymuştum!” dedi.

‘BABAMIN SÖZLERİ TOKAT GİBİ ETKİLİYDİ’

Babasının küçükken kendisini nasıl cezalandırdığı sorulduğunda ise Lucescu, “Babam, şiddet yerine çok sert sözler kullanırdı. Sözeri tokat gibiydi. Sözlerinin tokat gibi yüzüme çarptığını hatırlıyorum. Şiddet yok ama hafızanın derinliklerinde kalır, olumlu etki yaratan sözlerdir.”

RAZVAN LUCESCU’DAN:

  • Babam, mutlu olmamın önünü açtı. Mutlu olmak istiyorsanız sevdiğiniz işi yapmalısınız.
  • Gençlik dönemimde ve futbol kariyerimin ilk döneminde ‘Lucescu’ soyadımın baskısını üzerimde hissettim. İnsanların bakışı etkiliyor. Çok fazla hayal kırıklıkları yaşadım. Şimdi o günlere gülüp geçiyorum.
  • İşleri nedeniyle ayrı kaldığımız için benim üzerimde babamdan çok annemin etkisi daha çok oldu.