Almanya’da yeni dönem: Türkiye kökenli ilk bakan Cem Özdemir’in makam aracı bisiklet

Almanya'da yeni hükümet göreve resmen başladı. Türkiye kökenli Cem Özdemir Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir koltuğuna oturdu. Özdemir görevinin ilk gününde makam aracı olarak bisikleti tercih etti.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan yeni hükümet göreve resmen başladı. Koalisyon sözleşmesinin ayrıntıları kamuoyuna açıklanırken kabinedeki görev dağılımı da belli oldu. Türkiye kökenli Cem Özdemir, Gıda ve Tarım Bakanı koltuğuna oturdu. Göreve başlamasının ilk gününde bisikletiyle törene gelen Özdemir’e çevrede bulunan halkın büyük sevgi gösterisinde bulunduğu görüldü.

Yeşiller partisinin eski genel başkanlarından Cem Özdemir (55), yeni kabinenin Gıda ve Tarım Bakanı oldu. DW’de yer alan habere göre, Bakanlar Kurulu’nda yer alabilmek için Yeşiller içinde yapılan çetin mücadelede, partinin sol kanadına mensup olan Meclis Grup Başkanı Anton Hofreiter’i saf dışı bırakan Özdemir, aynı zamanda federal düzeyde bakanlık görevine gelen ilk Türkiye kökenli politikacı unvanını taşıyor.

Öte yandan, Mahmut Özdemir İçişleri’nde, Ekin Deligöz Aile Bakanlığı’nda, Cansel Kızıltepe ise İmar Bakanlığı’nda Müsteşar olarak göreve başladılar.