Sağlık Bakanı Rafila: “AB dışından gelenler tam aşılı da olsalar PCR testi yaptıracak”

Sağlık Bakanı Alexandru Rafila, Covid Omicron varyantının yayılmasını önlemeye yönelik hükümetin aldığı yeni kararları açıkladı.

Sağlık Bakanı Alexandru Rafila, Covid Omicron varyantının yayılmasını önlemeye yönelik hükümetin aldığı yeni kararları açıkladı. Bakan Rafila, 20 Aralık’tan itibaren AB dışından gelen herkesten tam aşılı da olsalar yolculuktan en az 48 saat önceden negatif sonuçlu PCR testi ve bulundukları konumlarıyla ilgili bir form doldurma zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Bu formla enfekte halinde ilgili kişiye ve irtibatlı olduğu kişilere hemen ulaşılması hedefleniyor.

AB dışından gelen aşılanmamış negatif PCR sonuçlu yolcuların 10 gün zorunlu karantinaya gireceklerini belirten Bakan Rafila, AB’den gelen aşılanmamış yolculardan da PCR testi isteneceğini vurguladı.

Bakan Rafila’nın açıkladığı diğer tedbirler ise şöyle: “AB üzerinden gelen ve aşı sertifikalı seyahat eden kişilere yönelik uygulama aynı şekilde devam ediyor. Kırmızı bölgede yer alan diğer AB ülkelerinden gelen aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişiler 10 gün karantinaya girecek. RT-PCR testi yoksa 14 gün karantinada kalacaklar.”