Bulgaristan’da otobüs faciası: 12’si çocuk 46 kişi yanarak öldü

Sofya'nın batısındaki “Struma” otoyolunda meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre, 12’si çocuk 46 Kuzey Makedonya vatandaşı yanarak hayatını kaybetti.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın batısında Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün alev yanması sonucu, ilk belirlemelere göre 12’si çocuk 46 kişi yanarak öldü.

Sofya’nın batısında Pernik kentine yakın Bosnek köyü bölgesinde Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsü, yol kenarındaki bariyere çarptıktan sonra alev aldı. “Struma” otoyolunda meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre, 12’si çocuk 46 Kuzey Makedonya vatandaşı yanarak hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 7 kişi de Sofya’daki bir hastaneye kaldırıldı. Trafik polisi otoyoldaki trafiği başka yollara yönlendirdi.

TEKNİK ARIZA MI, İHMAL Mİ?

Olay yerine gelen Emniyet Genel Müdürü Stanimir Stanev, Kuzey Makedonya vatandaşları ile dolu otobüsteki 43 yolcu ile iki şoförün öldüğünü söyledi. Hayatta kalan 2 kadın ve 5 erkek Sofya’daki hastaneye sevk edildi. Stanev’e göre, kaza için insani hata ve teknik arıza ihtimalleri üzerinde duruluyor.

MAKEDONYA BAŞBAKANI OLAY YERİNE GİTTİ

Olay sonrasında Sofya’ya gelen Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, kazadan sağ kurtulanlarla görüştüğünü ve bir yaralının otobüste patlama olduğunu söylediğini belirtti. 

Kazanın görgü tanığı olan Vasko Pirgov, BNR’ye yaptığı açıklamada 4 otobüsün kazadan 20 dakika önce mola yaptıklarını söyledi.

“Sürücünün uyumuş olması imkansız. Yol ıslaktı. Bence sürücü yolu şaşırdı. Sonra sağ ön lastik kesildi. Lastiğin patlaması üzerine kaza oldu15 yol kenarı dubası zedelendi ve kıvılcımlar oradan sıçradı. Otobüs ön taraftan alevlendi” şeklinde konuştu.

Otobüsün dün İstanbul’dan hareket ettiği, saat 21.00 sularında Bulgaristan’a giriş yaptığı belirtildi.