ABD, Romanya’ya vizeyi kaldıracak

ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, aralarında Romanya’nın da bulunduğu 4 ülkeye daha vize muafiyeti hazırlığı yaptıklarını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, ülkesinin vize muafiyet programına dört ülkeyi daha eklemeyi düşündüğünü belirtti. Mayorkas bu ülkelerin; Romanya, Bulgaristan, İsrail ve Güney Kıbrıs (GKRY) olduğunu söyledi.

ABD İç Güvenlik Bakanı Mayorkas, açıklamasında ilgili ülke vatandaşlarının 90 güne kadar ABD’ye vizesiz gelmelerine izin veren vize muafiyet programına dört ülkeyi eklemeyi planladıklarını belirtti.

Mayorkas, “Sırada dört adayımız var: Romanya, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve İsrail” dedi.

Mayorkas, vize muafiyet programının ekonomi ve güvenlik alanlarında önemli yararlar sağladığını da sözlerine ekledi.

GEÇEN AY HIRVATİSTAN’A VİZE MUAFİYETİ GETİRİLMİŞTİ

ABD son olarak eylül ayında, Hırvatistan’ı vize muafiyeti programına eklemişti. ABD Seyahat Birliği İcra Kurulu Başkanı Roger Dow dünkü açıklamasında, Hırvatistan’ın ABD ekonomisine 100 milyon dolarlık bir katkı sağladığını belirtti. 

Reuters’in aktardığına göre ABD İç Güvenlik Bakanı’nın vizesiz programla ilgili Avrupa İçişleri Komiseri ile konsesüs sağladığı belirtildi.

40 ÜLKE VATANDAŞLARI ABD’YE VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLİYOR

Şu ana kadar 40 ülkenin dahil olduğu vizesiz ABD programına bir ülkenin dahil olması için; terörle mücadele, kolluk kuvvetlerinin işbirliği, göçmenlik uygulamaları, belge güvenliği ve sınır yönetimi ile ilgili taleplerin karşılanması gerekiyor.