Aşıları olmayan iki Fransız turist Bulgaristan’dan geri çevrilince sınırı kaçak geçmeye çalışırken yakalandı

Aşıları olmayan ve PCR testi yaptırmadıkları için Bulgaristan gümrüğünden geri çevrilen 2 Fransız turist, Köstence sahillerinden bu ülkeye kaçak geçmeye çalışırken sınır polisine yakalandı.

Aşı kartları olmayan bisikletli iki Fransız turist, Köstence sahil bölgesinden Bulgaristan’a kaçak geçmeye çalışırken yakalandı.

Romanya Sahil Güvenlik yetkililerinden yapılan açıklamada, aşıları olmadığı için Bulgaristan gümrüğünden geri çevrilen turistler bu sefer Köstence Sahil bölgesinden Bulgaristan’a kaçak giriş yapmaya çalıştı.

PTF Vama Veche Coroana mevkii yakınlarında sınır polisleri tarafından fark edilen iki kişinin sınır şeridinden çantalarını Bulgaristan tarafına taşıdıkları görüldü. Durumu fark eden sınır korumaları iki kişiyi de gözaltına aldı. Gümrük kapısına götürülen Fransızlar hakkında soruşturma başlatıldı.

İki turist, polise verdikleri ifadede, başlangıçta gümrük kapısından geçmeye çalıştıklarını, ancak aşı ve kart bilgileri olmadığı için yasal yollarla Bulgaristan’a geçemeyince bu yöntemi denediklerini itiraf etti. Bulgaristan’dan sonra Yunanistan’a gitmeyi hedefleyen turistler hakkında sınırı kaçak yollarla geçmekten ceza tutanağı tutuldu.