Sokakta yaşarken 150 euroluk birikimini selzedelere bağışlayan Romen, Fransa’da kahraman oldu: Ev bağışlayıp, iş sahibi yaptılar

Fransa’nın Nice (Nis) kentinde sokakta yaşayan Romen vatandaşı Ion-Nelu Gioroiu, 150 euroluk bütün birikimini selzedelere bağışlayınca kahraman oldu. Medyada geniş yer alan Jojo lakaplı Romen’in hayırseverliği karşılıksız kalmadı. Ev bağışlanan Gioroiu’ye belediyeden iyi gelirli bir iş de tahsis edildi.

2017’den beri Fransa’nın Nice (Nis) şehrinde kendisi sokakta yaşayan Ion-Nelu Gioroiu isimli Romen vatandaşı, 150 euroluk bütün birikimini selzedelere bağışlayınca ülkede kahraman haline geldi.

‘Jojo’ lakabıyla tanınan Gioroiu’nun cömertlik ve insani davranışından çok etkilenen Fransız gazeteleri örnek davranışına Paris Match gibi birçok gazetede geniş yer verildi.

NİCE BELEDİYESİ EV BAĞIŞLADI, İŞ VERDİ

Bulunduğu şehirde kahraman haline gelen ve iyiliği karşılıksız kalmayan 53 yaşındaki Nelu Gioroiu’ya Nis belediyesi sahip çıkarak bir ev bağışlarken bir de iyi geliri olan iş imkanı sağladı.

Belediye temsilcileri, “O harika bir adam. Onu aramızda görmekten gurur duyarız” dediler.

‘KOCA YÜREKLİ ADAM ARTIK SOKAKTA UYUMUYOR’

Nelu’nun örnek davranışını ilk defa medya ve kamuoyuna mal eden “Asociaţia Solidaritatea 06” isimli hayır kurumu temsilcisi Tania Jakik de yaptığı açıklamada “Artık Jojo‘nun bir evi, işi ve sahiplendiği bir köpeği var! Koca yürekli bu evsiz adam artık Nis’deki Modern ve Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin merdivenlerinde uyumuyor” yorumunu yaptı.