Vatandaşlarını korona aşısına ikna edemeyen Romanya’nın umudu “Aşı ol, kazan!” çekilişinde

Aşı Piyangosu, 31 Aralık’a kadar 14 hafta boyunca her Pazar/Cuma günleri ilan edilecek 19 çekilişten oluşuyor. Toplam 1.139 ödül için 15 milyon Ley (3 milyon Euro) bütçe ayrıldı.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında Bulgaristan’dan sonra en az korona aşısı yaptıran ülkeler arasında yer alan Romanya’da (yüzde 35,3) Sağlık Bakanlığı, vatandaşları aşıya teşvik için 3 milyon euro tutarındaki “çekiliş” piyangosunu duyurdu.

Çekiliş için resmen kayıtlar alınmaya başlandı. Tamamen iki doz aşısını yaptırmış AB dijital sertifikasına sahip her vatandaş piyango çekilişine kaydını yaptırabiliyor.

Sağlık Bakanı Cseke Attila, çekilişin korona vakalarının hızla arttığı bir dönemde vatandaşları teşvik için önemli bir fırsat olacağını açıkladı.

ÇEKİLİŞE KATILMAK İÇİN 3 BASİT İŞLEM GEREKİYOR

Çekilişe katılmak isteyen vatandaşlar, https://certificat-covid.gov.ro web portalı üzerinden kimlik ve aşı bilgilerini girerek çekiliş için başvurabilecek. 3 basit çekiliş kuralı bulunuyor:

  • Piyango kurallarını okuyup kabul ettiğinizi onaylayacaksınız,
  • Piyangoyu düzenleyen kurumların web sitelerinde kişisel verilerinizin yayınlanmasına onay verdiğinizi onaylayacaksınız,
  • Aşı piyangosuna kaydınızı yapıyorsunuz.  Kaydınızı yaptıktan sonra e-posta adresinize çekiliş numaranız gelecek.

TOPLAM 3 MİLYON EUROLUK 1.119 ÖDÜL VERİLECEK

Aşı Piyangosu, 31 Aralık’a kadar 14 hafta boyunca her Pazar/Cuma günleri ilan edilecek 19 çekilişten oluşuyor. Toplam 1.139 ödül için  15 milyon Ley  (3 milyon Euro) bütçe ayrıldı. Kazananlar, aşı sertifikası web sitesi üzerinden ilan edilecek