Ulusal Acil Durumlar Komitesi yeni kararlar aldı: Açık alanlarda maskeli hayat tekrar başladı

Ulusal Acil Durum Komitesi (CNSU), ülke genelinde artan korona vakalardan sonra enfeksiyon oranı binde 6’yı geçen yerleşim yerlerindeki bütün açık alanlarda maske zorunluluğunu tekrar getirdi.

Ulusal Acil Durum Komitesi (CNSU), ülke genelinde artan korona vakalarından sonra enfeksiyon oranı binde 6’yı geçen yerleşim yerleri için yeni kararlar aldı. İşte CNSU‘nun aldığı o kararlar:

  • Bütün açık alanlarda (sokaklar dahil) maske zorunluluğu getirilirken, okullarda yüz yüze eğitimin devam etmesi kararlaştırıldı. Enfeksiyon oranı binde 6’yı geçse bile okullar açık kalacak. COVID vakalarının yoğunluğuna bağlı olarak sınıf veya okulun yüz yüze eğitimden çevrim içi eğitime geçişi sağlanacak. Okullardaki yüz yüze eğitimin askıya alınması Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının ortak kararı ile belirlenecek. Öğrenciler ve öğretmenler sürekli testten geçirilecek.
  • Restoran, kafe, spor salonları gibi yerler, yüzde 50 kapasite ile faaliyet gösterecek. Bu yerlere sadece aşılı kişilerin girişlerine izin verilecek. 12 yaşından küçük çocuklar bu kuraldan muaf.
  • Enfeksiyon oranı binde 6 -7,5 arasında olduğu bölgelerdeki ekonomik aktiviteler hafta içi 24.00, hafta sonlarında ise en geç gece 22.00’da sona erecek.
  • Enfeksiyon oranı binde 7,5’u geçtiği yerleşim yerlerinde ise mağazalar, restoran ve diğer işyerleri gece en geç 22.00’da kapanacak.
  • Enfeksiyon oranının binde 6’yı geçtiği yerleşim yerlerinde hafta sonlarında gece 20.00 ile sabah 05.00 arasında karantina uygulaması yapılacak. Bu saatlerde sadece izinle trafiğe çıkılacak. Tam aşılarını yaptırmış olanlar ve hastalığı geçirmiş olanlar bu tedbirden muaf olacak.
  • Enfeksiyon oranının binde 7,5’i geçtiği yerleşim yerlerinde ise karantina uygulaması bütün hafta için geçerli olacak.
  • Düğün, vaftiz, bayram gibi özel etkinliklerin düzenlendiği yerler, maksimum kapasitesinin yüzde 50’sine kadar, fakat toplamda 200 kişiyi geçmeyecek şekilde gerçekleştirilebilir. Saat 5.00 ile 24.00 arasında yapılabilecek özel etkinliklere iştirak edecek bütün katılımcıların aşılanmış olması gerekiyor.