‘Kurtarma ekibine katılarak kendini arayan Türk’ dünya basınında

Bir ormanda sarhoşken arkadaşlarının yanından ayrılıp kaybolduğu bildirilen Beyhan Mutlu, daha sonra kendisini arayan gruba katıldı. Olay, dünya basınında geniş şekilde yer aldı

ABD basınından New York Post, “Akıllara durgunluk veren yeni bir habere göre, bir ormanda kaybolduğu bildirilen bir Türk, arama operasyonuna kendisi katıldı” ifadesiyle haberi okuyucularına duyurdu.

Bir ormanda sarhoşken arkadaşlarının yanından ayrılıp kaybolduğu bildirilen Beyhan Mutlu, daha sonra kendisini arayan gruba katıldı. Yerel basın, Bursa ilinin İnegöl ilçesinde yaşayan Beyhan Mutlu’nun Salı günü kayıp olduğu bildirmişti.

Yakın zamanda yaşanan ve komik sarhoşluk vakasında, Türkiye’de bir adam kayıp olduğu bildirilen birini aramak için bir gruba katılmaya karar verdi. Ancak, söz konusu “kayıp” kişinin kendisi olduğunun farkında değildi. 50 yaşındaki Beyhan Mutlu’nun Salı günü yakındaki bir ormana girdiğinde arkadaşlarıyla içki içtiğini bildirdi. Geri dönmeyince arkadaşları endişelendi ve yetkililere kayıp olduğunu bildirdi. Arama ekibinin saatlerce Mutlu’nun adını seslendiği bildirildi. Ancak Mutlu,aramanın bir noktasında aniden varlığını duyurdu.

DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLDU

Türkiye’de yaşanan komik sarhoşluk vakası, dünya basınının da dikkatini çekti. Yaşanan olayı dünyaca ünlü gazeteler de duyurdu. İngiltere merkezli Sky News ve The Guardian olayı ‘Kendini arayan adam’ başlığıyla duyururken, uluslararası medya kuruluşu Newsweek, The New York Times da haberi yayınladı. ABD basınından New York Post ise haberde, “Akıllara durgunluk veren yeni bir habere göre, bir ormanda kaybolduğu bildirilen bir Türk, arama operasyonuna kendisi katıldı” ifadesiyle haberi gündeme taşıdı.

DİGİ24: KENDİNİ KURTARMA EKİBİYLE BİRLİKTE ARAYAN ADAM!

İlginç kayıp olayı Romanya medyasında da geniş yer aldı. Haberi “Kayıp adam kendisini arayanlara yardım etti. Kimi arıyoruz? Ben buradayım!” başlığıyla veren Digi24 Türkiye’deki kurtarma ekiplerinin aradıkları kişinin kendileri ile birlikte arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını öğrenince şok olduklarını yazdı. Polisin, kendisini eve teslim ettiğine dair tutanak tuttuğu belirtildi.