Romanya liginin en genç golcüsü Enes, Hagi’nin gözüne girdi

Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Farul Constanta'da forma giyen 15 yaşındaki Enes Sali, Romanya Ligi'nde gol atan en genç oyuncu olurken, Hagi övgü dolu sözlerle bahsetti..

Romanya’daki Türk asıllı 15 yaşındaki futbolcu, attığı muhteşem golle ligin en genç golcüsü ünvanını aldı.

Enes Sali, bu ünvanı, takımı Farul Constanta’nın Academica Clinceni ile pazartesi günü oynadığı maçta elde etti. Takımının kendi evinde 5-0 kazandığı maçın ikinci yarısında oyuna giren Sali, 85. dakikasında kapanış golünü attı.

Kanada doğumlu oyuncu, Hagi’nin akademisinden yetişip dahil olduğu Farul takımının forması altında üçüncü maçına çıktı.

Maçtan sonra basına konuşan Sali, duygularını, ‘’Hagi tarafından oynatılmak benim için büyük gurur. Hedefim kazanabileceğim kadar maç kazanmak. Kendime güveniyorum.’’ sözleriyle dile getirdi.

Ünlü futbol adamı Gheorghe Hagi, ‘’Onun kadar yeteneklisini bulmak zor.’’ dediği Enes’e babası gibi göz kulak olma sözü verdi.

Gheorghe Hagi’nin çalıştırdığı Farul Constanta, puanını 15’e yükselterek birinci ligin 8. haftasında dördüncü sıraya yükseldi. Ligde henüz galibiyet yüzü görmeyen Academica Clinceni son sıraya demirlemiş durumda. Son sezonun şampiyonu CFR Cluj, 21 puanla Romanya liginin ilk sırasında yer alıyor.

Hagi’nin sahibi olduğu ve çalıştırdığı Viitorul Constanta kulübü, temmuz ayında Farul Constanta olarak değiştirmişti.