1991’de kaybolan adam, 30 yıl sonra evine geri döndü!

30 yıl önce evden çıktıktan sonra kayıplara karışan Bacău’nun Buhoci ilçesindeki Vasile Gorgos isimli yaşlı adam geçtiğimiz Ağustos ayında tekrar evine dönmüş. Ailesi esrarengiz kayıp olayı çözmeye çalışıyor.

1991 yılında gizemli şekilde kayıplara karışan Bacău’nun Buhoci ilçesindeki Vasile Gorgos isimli yaşlı adam, 93 yaşında evine geri döndü.

Etv Bacău’da yer alan habere göre, yaşlı adamın ‘öldü’ denilerek yıllardır cenaze ve dini işlemlerini yapan çocukları ve ailesi için büyük sürpriz oldu.

AİLESİ: 15 YILDIR ONUN İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLİYORUZ

Mesleği ‘sığır tüccarı’ olan Gorgos’un kaybolmadan önce sık sık evden ayrıldığını söyleyen ve şaşkınlığını gizlemeyen ailesi, “En son 1991’de evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alamadık. O zamandan beri dönmedi. Nereye gittiğini de bilemedik. Her yer de aradık ama bir sonuç alamadık. Bir yerde öldüğünü düşündük. Yaklaşık 15 yıldır onun için anma töreni yapıyoruz.” dediler.

Yaşlı adam, geçen Ağustos ayının bir pazar gecesi bir taksi ile evlerinin sokağına bırakılmış. Gorgos’u 30 yıl sonra ilk gören gelini olmuş. Kayınederini karşısında görünce şok olan kadın, önce bunu şaka zannetmiş. Daha sonra durumu eşine bildirmiş.

O kadar zaman geçmesine rağmen Vasile Gorgos’un fiziki durumu çok iyi görünüyormuş. “Şimdiye kadar neredeydin?” diye soranlara “Evdeydim” cevabı ise herkesi şaşırtmış.

KAYBOLMADAN ÖNCEKİ OLAYLARI NET HATIRLIYOR

Doktorlar, Gorgos’un büyük ihtimalle sinirsel veya alzaimer hastalığına yakalandığını düşünüyor. Çocuklarını ve nerede olduğunu hatırlamıyor. Ancak kaybolmadan önceki olayları şaşırtıcı şekilde aktarabiliyor..

Yaşlı adamın cebinde ise o güne ait Ploieşti – Bacău tren bileti ve ilçesi Buhoci’nin yazılı olduğu kimlik kartı çıkmış. Birilerin bu kimlik adresine bakarak yaşlı adamı evine getirdiği tahmin ediliyor.

Babalarının başına gelenleri araştırmak için polise başvuran ve ilçe nüfusundan yaşadığını tekrar ispatlamaya çalışan çocukları, yetkililerden bu gizemli durumla ilgili cevap bekliyor.