Romanya’nın Dünya ve Olimpiyat yıldızı Ivan Patzaichin 72 yaşında hayatını kaybetti

26 Kasım 1949 yılında Tulcea (Mila)’da doğan Ivan Patzaichin,7 Olimpiyat, 21 dünya ve Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor.

Romanya’ya 21’den fazla; Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonluğu kazandıran kano yarışçısı ve koçu Ivan Patzaichin, bu sabah Bükreş’teki Elias hastanesinde hayatını kaybetti. 72 yaşında hayatını kaybeden yıldız Olimpiyatçı, 3 aydan beri hastanede tedavi  görüyordu.

OLİMPİYAT KOMİTESİ: O BİR EFSANEYDİ

Romanya Olimpiyat Sporları Komitesi, ünlü sporcunun hayatını kaybetmesi nedeniyle şu mesajı yayınladı: “O bir efsaneydi.. bir yıldıza dönüşen bir Şampiyon Adam (CampiOM) Ivan Patzaichin aramızdan ayrıldı. Hikayesi; başarı ve mücadelelerle doluydu. Bu, insanlara hayat ilhamı veren Delta’nın oğlunun hikayesi…”

26 Kasım 1949 yılında Tulcea (Mila)’da doğan Ivan Patzaichin, 18 yaşında Tulcea’da spor yapmaya başladı. Ardından Dinamo kulübünün kano bölümüne transfer oldu. Burada olağanüstü bir spor kariyerini yakalayan Patzaichin, Romanya’nın 20. yüzyıldaki en önemli sporcusu sayılıyor.

7 OLİMPİYAT, 8 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Hayatı başarılarla dolu Patzaichin, kariyerinde 7 olimpiyat şampiyonluğuna ek olarak, 8’i dünya şampiyonluğu olmak üzere uluslararası turnuvalarda 21 altın madalya kazandı.

Uluslararası Kayak-Kano Federasyonu tarafından 20. yüzyılın sporcusu ilan edilen Ivan Patzaichin, 2019’da Ulusal ‘Romanya Yıldızı’ nişanına layık görüldü.

Uluslararası Kayak-Kano Federasyonu tarafından 20. Yüzyılın sporcusu ilan edilen Ivan Patzaichin, 2019’da Ulusal “Romanya Yıldızı” nişanına layık görülmüştü.