Türkiye’de kanser tedavisi gören Romen gazeteci hayırseverlerin yardımını bekliyor

İstanbul’daki bir hastanede kanser tedavisi gören 37 yaşındaki genç gazeteci Victor Radu hayırseverlerden destek bekliyor.

Köstence’nin tanınmış yerel tv gazetecisi Victor Radu (37) yakalandığı gırtlak kanseri nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Romanya’daki ağır sağlık sistemi nedeniyle geç teşhis konulan iki çocuk babası gazeteciye, aylar sonra İstanbul’daki bir hastanede tedavi umudu doğmuş.

Tulcea doğumlu gazetecinin tedavisi için büyük çaba harcayan eşi Cătălina Dragotă Radu, sosyal medya hesabından zorlu hastalık teşhis-tedavi süreci ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

‘ÇARESİZLİKTEN DOLAYI İSTANBUL’A GELDİK’

Dragotă Radu, süreci şöyle özetliyor: “Romanya’daki doktorlar bize sürekli sabırlı olmamızı tavsiye etti. Oysa bu hastalığın tedavisi için her gün çok çok önemli. Günlerce, aylarca çok acılar çektik. Sonunda Temmuz ayında biyopsi raporunu alabildik. Ancak tedavi geciktikçe gecikti. Hiçbir netice ve somut cevap alamayınca taleplerimize cevap veren İstanbul’daki hastaneye gitmeye karar verdik. Victor, muzdarip olduğu ciddi kanser tedavisi için radyoterapi seanslarına nihayet başladı. Çaresizlikten İstanbul’a geldik.”

‘TEŞHİS GECİKTİĞİ İÇİN HASTALIK VÜCUDA YAYILDI’

“Romanya’da iyi doktorlarımız var ancak günlerce süründüren bir sağlık sistemi de var.” diyen Cătălina Dragotă Radu, şu serzenişte bulunuyor, “Eşime geçen haziran ayında kesin teşhis konulabilseydi ve o zaman Türkiye’ye gelmiş olsaydık, büyük ihtimalle tedavi çoktan tamamlanmıştı. Şimdi, kanser maalesef vücuda yayıldı ve komplikasyonları artık daha büyük.”

Romanya’daki gazeteci meslektaşları kendi aralarında Radu’ya maddi destek olmaya çalışmışlar hastane masraflarının bir kısmını ödemişler fakat tedavi çok pahallı olduğu için yetersiz kalınmış.

Türkiye’deki tedavi dışında da çareleri olmadığını belirten Cătălina Dragotă Radu, “Şu anda İstanbul’da yapılan tedavi çok pahallı. Bunu karşılamamız mümkün değil.” diyor.

Gazeteci Victor Radu’ya destek olmak isteyen hayırseverler eşi adına açılan aşağıdaki banka hesabına yardımda bulunabilir: RADU CĂTĂLINA, IBAN RO56BACX0000001206602000, Unicredit Romania