Önüne çıkan 90 yaşındaki yayayı usta manevrayla ezilmekten kurtaran dikkatli şoföre polisten ödül

Georgian Dinu isimli 18 yıllık dikkatli ağır vasıta şoförü, Buzău'daki polis merkezinde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Usta şoföre, yaya karşısında yaptığı örnek davranış nedeniyle ustalık diplomasının yanı sıra 500 ley (100 euro) para ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz hafta Galați Movileni’de TIR’ıyla seyir halindeyken aniden önüne çıkan 90 yaşındaki kadının ezilmesinin önüne geçen dikkatli şoföre “Yüksek ustalık diploması” verildi.

Georgian Dinu isimli 37 yaşındaki şoför, Buzău’daki polis merkezinde düzenlenen törenle tebrik edilerek yaya karşısında yaptığı örnek davranış nedeniyle ustalık diplomasının yanı sıra 500 ley (100 euro) para ödülüne layık görüldü.

Ödülle ilgili sosyal medyada paylaşım yapan Polis yetkilileri, “Küçük bir dikkat hayat kurtarır” anlayışı ile hareket eden ağır yük aracı şoförü Dinu’nun meslektaşları karşısındaki örnek davranış ve ustalığına övgüde bulundu.

‘O SAHNE HALA GÖZÜMÜN ÖNÜNDE GİTMİYOR’

Hala o sahnenin gözünün önünde gitmediğini belirten usta şoför, şu değerlendirmeleri yaptı, “Yaya geçidi olmayan yerde yaşlı bir kadın, hiç sağa-sola bakmadan aniden aracımın önüne çıktı. Dikkatli ve çok hızlı davranarak kazanın önüne geçebilmek direksiyonumu aniden sola kırdım ve keskin fren yaptım. Aracımla oradaki bir evin bahçe çitine girmek zorunda kaldım. Bir elektrik direği de yıkıldı.”

Yaşlı yayanın hayatının kurtulmasına çok sevindiğini belirten usta şoför, aynı sahne yaşansa aynı dikkati tekrar yapıp yapamayacağı konusunda tereddütlü olduğunu ifade eden 18 yıllık usta şoför, “Bu bilgisayardaki oyun değil. Eğer yol kumlu veya yaş olsaydı kesinlikle TIR’da bu şekilde manevra yapamazdım” dedi.

Yaya geçidi olmayan yoldan geçen 90 yaşındaki kadın yayaya ise 435 ley para cezası kesilmişti.