Morutan’dan Galatasaray’a 5 yıllık imza!

Galatasaray, Romanya'nın FCSB ekibinde forma giyen 22 yaşındaki futbolcu Olimpiu Vasile Morutan ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray, Romanya’nın FCSB ekibinde forma giyen 22 yaşındaki futbolcu Olimpiu Vasile Morutan ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray Kulübü, Morutan transferini resmen açıkladı. Buna göre 5 yıllık sözleşme imzalanan yetenekli orta saha oyuncusu için Morutan’ın eski kulübüne 3.5 milyon euroluk bonservis ödemesi gerçekleştirilecek. Resmi açıklama şöyle; “25.04.1999 doğum tarihli Profesyonel Futbolcu Olimpiu Vasile Morutan’ın transferi konusunda FCSB ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski Kulübüne 3.500.000 Euro tutarında transfer bedeli ödenecektir. Transfer bedeli ödemesi üç yıla yayılmış bir ödeme planı doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Futbolcuyla 2021-2022 sezonundan başlamak üzere 5 yıllık anlaşma imzalanmıştır.

MORUTAN: “ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ ORTAYA KOYACAĞIM”

Romen futbolcu Olimpiu Vasile Morutan, GSTV’ye yaptığı açıklamada, Galatasaray’da çok sıcak bir şekilde karşılandığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Bu sıcak karşılama beni çok mutlu etti. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldiğim için çok mutluyum. Galatasaray’ın geçmişini, tarihini ve hangi büyük oyuncuların burada oynadığını çok yakından biliyorum. Taraftarımıza da söz veriyorum en yüksek seviyede mücadele edip, elimden gelenin en iyisini ortaya koyacağım. Galatasaray taraftarını yakından tanıyorum ve biliyorum. 50 bin ateşli taraftar önünde oynamak için de sabırsızlanıyorum.”

FUTBOLA UNİVERSİTATEA CLUJ ALTYAPISINDA BAŞLADI

25 Nisan 1999 yılında Romanya’nın Cluj-Napoca şehrinde dünyaya gelen Olimpiu Vasile Moruţan, futbol yaşantısına Universitatea Cluj altyapısında başladı.

2015 yılında henüz 16 yaşındayken A Takım kadrosuna dahil edilen Moruţan, burada 5 resmi maçta 1 gol, 1 asistle oynadı.

Ağustos 2016’da bedelsiz olarak Botosani’ye transfer olan genç yıldız, burada geçirdiği 2 yılda 59 maça çıktı ve 2 gol, 5 asistle skora katkı sağladı. Genç yaşına rağmen sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Romen oyuncu, 2018 yılında 700 bin Euro bonservis karşılığında Steaua kulübüne imza attı.

Romanya’da ‘Yeni Hagi’ olarak lanse edilen sol ayaklı oyuncu, FCSB’de çıktığı 104 resmi maçta 14 gol atarken 30 da asist yaptı. Asıl mevkisi on numara pozisyonu olan Romen oyuncu, merkez orta saha ve sağ kanat gibi pozisyonlarda da oynayabiliyor.

Romanya Milli Takım formasını U-17 ve U-19 yaş gruplarında giyen Moruţan, Haziran 2021’deki UEFA Uluslar Ligi müsabakaları için Romanya A Milli Takım kadrosuna dahil edilmişti.

Galatasaray’ın yeni transferi Morutan sahaya indi! Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen idmanda tecrübeli teknik adam, Morutan ve Cicaldau ile de kısa bir görüşme yaptı.