Karadağ, en tembel vatandaşını ödüllendirecek

Karadağ'da düzenlenen 'en tembel vatandaş' yarışması başladı. Sekiz kişinin katıldığı yarışmada en uzun süre ayağa kalkamadan durmayı başaran yarışmacı 300 Euro ödül alacak.

Balkan ülkesi Karadağ‘ın Niksic kentine bağlı Brezna etno-köyünde geleneksel “tembellik yarışması” düzenleniyor. Dünyanın en tembel yarışması katılımcıları, temel ihtiyaçlar dışında bir kilim üzerinde yan gelip yatmaktan başka hiç birşey yapmıyor

Etkinlik organizatörü Radonja Blagojeviç, yaptığı açıklamada Karadağlıların Balkanların en tembeli olduklarına dair çok fazla fıkra ve espri olduğunu belirterek, “Buradaki insanlar çok cesur, akıllı ama evet, tembeller.” dedi.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen yarışma kurallarında bazı değişiklikler yapıldığını aktaran Blagojevic, “Önceki yıllardan farklı olarak yarışmacıların, sekiz saatte bir tuvalete gitmelerine izin verildi. Önceden böyle olmamasına rağmen en uzun yatma rekoru 52 saat olarak kayda geçmişti.” diye konuştu.

Blagojevic, “Yeni kurallar sayesinde Karadağ’ın ‘en tembel vatandaşını’ bulacağımıza inanıyoruz. İnsanlara, Karadağlıların yatarak da para kazanabileceğini kanıtlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da eşine rastlanmayan yarışmanın kurallarına göre, yatarak yarışan yarışmacıların uyumalarına, yiyecek-içecek ihtiyaçlarını karşılamalarına, kitap okumalarına ve telefon kullanmalarına müsaade edilirken, ayağa kalkmaları kural ihlali sayılıyor.

Dün başlayan yarışmaya katılan 8 kişi, 300 euro’luk ödülü kazanabilmek için ne kadar tembel olduklarını ispatlamaya çalışacak.