Steaua Bucureşti’yi kupadan eleyen amatör takımın oyuncusu geçinmek için yiyecek taşıyor

3. Lig takımı Progresul Spartac’ın 22 yaşındaki oyuncusu Silvian Matei, geçinebilmek için haftada 3 kez ‘Glovo’ yemek sipariş firmasına bisikletle yemek dağıttığını söyledi.

Romanya Kupası’nın 2. turunda CSA Steaua Bucureşti takımını 2-1’lik sonuçla eleyen amatör 3. Lig takımı Progresul Spartac’ın oyuncusu Silvian Matei, geçinebilmek için haftada üç gün yiyecek sipariş uygulaması Glovo için çalıştığını açıkladı.

Hikayesini Gazeta Sportulor’a anlatan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, birçok arkadaşı gibi çok düşük sözleşmeye imza attığını, ailesinden para istememek için Glovo adlı uygulama üzerinden bisikletle yemek dağıttığını anlattı.

‘HARÇLIĞIMI ÇIKARDIĞIM İÇİN MUTLUYUM’

Eve günde ortalama 100 ley götürdüğünü söyleyen Matei, durumunu şu sözlerle dile getirdi: “Eve bazen 150 ley ile bazen 80 ley ile döndüğüm günler var. O gün yemek paramı çıkarttığım için mutlu oluyorum. Kimse durduk yere kimseye 4 saat için 100 ley vermez. Bazılarına az para gibi görünebilir, ama artık babası olmayan, annesi ve erkek kardeşine bakmak zorunda olan biri için önemli. Artık annemden para istemiyorum. Ayaklarımın üzerinde durabiliyorum.”

‘HAYALİMDE BİR DAİRE ALMAK VAR’

Aynı zamanda Bükreş Tarım Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği ikinci sınıfta okuyan Matei, okulundan ve antrenmandan sonra haftada üç gün Glovo yaptığını belirtiyor. Amatör futbolcunun Glovo’dan kazandığı neredeyse maaşına denk. İleride daire satın alma hayalini anlatan Matei, ”Kulübümden aldığım 2 bin ley maaş kadar bir ayda Glovo’dan kazanıyorum. Maaşımı bir kenara koyuyorum. Daire almak için bankadan kredi çekmeye çalıştım, ama gelirimin az olduğunu görünce benimle konuşmak bile istemediler.” diyor.

Amatör kulüp Spartak’a elenen CSA Steaua Bucureşti takımının oyuncuları ise yaklaşık 4 bin euro maaş alıyor.

Steaua, geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı’nın 1 milyon euro desteğiyle ikinci lige çıkmayı başardı. Takımın bu yılki hedefi kupayı kazanmaktı. Ancak aldığı sürpriz yenilgi ilehayali erkenden suya düşmüş oldu.