Farklı din temsilcileri, ADVU’nun düzenlediği toplantıda “Hz. Meryem”in insanlık için önemini konuştu

Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU), 15 Ağustos nedeniyle “Örnek anne ve seçilmiş kadın”adıyla Hz. Meryem’i farklı din temsilcilerinin gözüyle ele alan bir toplantı düzenledi.

Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU), 15 Ağustos nedeniyle “Örnek anne ve seçilmiş kadın” adıyla Hz. Meryem’i farklı din temsilcilerinin gözüyle ele alan bir toplantı düzenledi.

Çevrimiçi yapılan toplantıya katılan konuşmacılar, Hz. Meryem gibi bütün semavi dinlerin ortak naktalarının farklılıklardan çok daha fazla olduğuna dikkat çektiler.

Ortodoks ilahiyatçı – papaz Daniel Cergan ile Müslüman ilahiyatçı – din adamı Veli Revan ve Vatikan’dan sosyolog Cenap Aydın’ın katıldığı toplantıda, Hz. Meryem’le ilgili dikkat çekici tespitlerde bulunuldu. Konuşmacılar, Hz. Meryem’e bütün semavi dinlerde yüksek değer verildiğine işaret ettiler.

MAİA MORGENSTERN’DEN ANLAMLI MESAJ

Yönetmenliğini Mel Gibson’ın yaptığı “Tutku – İsa Mesih’in Çilesi – The Passion of the Christ) isimli filmde Hz. Meryem’i canlandıran Musevi asıllı ünlü Romen aktris Maia Morgenstern’in de görüntülü özel mesajla katıldığı anma toplantısı ilgiyle izlendi.

Hz. Meryem’i anma toplantısının detaylı yayını, ADVU’nun aşağıdaki youtube hesabından izlenebilir.