Victor Babeş hastanesi müdürü aşı olmayanları uyardı: “Nefessiz kalarak ölmekten daha kötü ne olabilir?”

Covidli hastaların yattığı Victor Babeş Hastanesi Müdürü Simin Aysel Florescu, 4’üncü dalgaya dikkat çekerek, hastanenin aşı olmayan delta enfekte olmuş hastalarla dolmaya başladığını açıkladı.

Hastanede yatan covidli hasta sayısında yeniden artış olmaya başladığını açıklayan Victor Babeş Hastanesi Müdürü Simin Aysel Florescu, 4’üncü dalgaya dikkat çekerek özellikle aşı olmayan hastaların büyük risk altında olduğunu söyledi. Florescu, yan etkileri nedeniyle aşı olmayanları, “Nefessiz kalıp boğularak ölmekten daha kötü ne olabilir?” diye uyardı.

Son zamanlarda özellikle aşı olmayanlar arasında covidli hasta sayısında artış kaydedildiğini belirten Florescu, Health Reviewe yaptığı açıklamada “Artık 4’üncü dalganın içindeyiz. Hastanemiz, her yaştan aşılanmamış hastalarla yeniden dolmaya başladı. Tamamı Covid Delta mutasyonlu hastalar.” dedi.

Aşının bilimsel araştırmaların ürünü olduğunu belirten Aysel Florescu, ‘Parasetamol’un faydasına inanıyorsunuz da covid aşısına neden inanmıyorsunuz?” diye sordu.

Aşı olun, kendinize ve çevrenizdekilere yaşam ve sağlık için bir şans verin.” diyen Victor Babeş Hastanesi Müdürü, “Hala aşı olmayı istemiyorsanız, kendinizi neye maruz bıraktığınızın farkında olduğunuzu söylemeyin sakın.” dedi.