Romanya’nın ilk yerli elektrikli otobüsü ‘UpCity’ Cluj’da görücüye çıktı

Baia Mare’de imal edilen ilk yerli elektrikli otobüs Cluj’da görücüye çıktı.

Romanya’da üretilen ilk yerli elektrikli otobüs ‘UpCity’, Cluj’da görücüye çıktı. 12 metre uzunluğundaki araç 83 kişi kapasiteli. Şarjıyla 360 kilometreye kadar gidebiliyor. Araçta priz ve kablosuz internet de mevcut.

Elektrikli otobüs trendi birçok Romanya şehrine ulaştı. Ancak şu ana kadar hepsi ithal araçlardı. Baia Mare şehrinde kurulan fabrikada ise ilk yerli elektrikli otobüs üretildi. Halen test sürüşleri devam eden otobüs, Cluj’daki çevreci araçlar sergisinde görücüye çıktı.

Otobüslerle ilgili bilgi veren pazarlama müdürü Alexandra Moldovan, maliyeti 350 bin euro’dan başlayan otobüslerin 1 Mayıs’tan beri test aşamasında olduğunu ve diğer şehirlerde de tanıtımının yapılacağını açıkladı.

“Otobüs, 83 koltuklu ve 12 metre uzunluğa sahip. Minimum menzili 200 km. Ancak 360 ​​km’ye kadar gidebiliyor. Otobüste, Wi-Fi internet ve prizler de var” diyen Moldovan, otobüsün güvenliği için araçların hem içinde hem de dışında kamera sistemi monteli olduğunu belirterek, “Şu ana kadar test eden ve inceleyenlerin otobüsle ilgili görüşleri çok güzel” dedi.