Bükreş’te toplu taşıma araçlarına zam geliyor

1 Ağustos’tan itibaren Bükreş’teki toplu taşıma araçlarına çeşitli oranlarda zam gelecek

1 Ağustos’tan itibaren Başkentteki toplu taşıma araçlarında uygulamaya girecek yeni zamlı tarifeye göre otobüs veya tramvayla yapılan bir yolculuğun fiyatı 1,3 ley’den 3 ley’e yükselecek. Metro ile yapılan tek bir seyahatin fiyatı ise 2,5 ley’den 3 Ley’e çıkacak. Kombine bilet (otobüs+ metro) bilet fiyatı ise tek yolculuk için 5 ley olarak belirlendi. Ancak bu geçerlilik 1,5 saat (90 dakika) içinde geçerli olacak.

Metro şirketi (Metrorex) ile tramvay ve otobüs işletme şirketi (STB) 1 Ağustos’tan itibaren yeniden ortak biletleri kullanıma sunacak.

1 günlük (24 saatlik) abonelik 8 lei’ye mal olacak. 24 saatlik ortak (STB / Metrorex) aboneliği ise 14 ley olacak. 10 bilet alındığı takdirde 25 ley ödenecek

Her toplu taşıma araçlarının ayrı ayrı abonelik fiyatları ise aylık 80 ley olarak belirlendi. Ortak aylık (STB + Metrorex) aboneliği de 140 ley olacak.

Her iki şirket de (metro+STB), çalışanlarını toplu taşıma kullanmaya teşvik etmek isteyen özel firmalara avantajlı; aylık, 6 aylık ve 1 senelik seçenekler de sunuyor.

Bükreş Belediyesi Toplu Taşıma şirketi (STB) en son 13 yıl önce  (2008) bilet ücretlerine zam yapmıştı.

Metro şirketi (Metrorex) ise en son 7 yıl önce (2014) bilet ücretlerine zam yapmıştı.

Metro şirketi (Metrorex) ile tramvay ve otobüs işletme şirketi (STB) 1 Ağustos’tan itibaren yeniden ortak biletleri kullanıma sunacak.