Avrupa Fizik Olimpiyatlarına Romen öğrenciler damgasını vurdu: 3 altın madalya

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatlarında Romanya Milli Takımını temsil eden ekipten 3'ü Uluslararası Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi.

Estonya’da düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatlarına damgasını vuran 5 kişilik Romen milli takımı 3 altın, 2 gümüş madalya ile önemli bir başarıya imza attı. 19-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Olimpiyata 46 ülkeden 220 öğrenci katıldı.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatlarında Romanya Milli Takımını temsil eden ekipten 3’ü Uluslararası Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi.

Olimpiyatlara Timişoara ‘dan katılan Oroş Vlad Ştefan, yarışmanın mutlak birincisi seçilirken, ICHB öğrencileri; Cristiana Andreea Murgoci ve George Crisitian Ardeleanu altın madalya’ya hak kazandı. Bükreş Tudor Vianu National Kolej öğrencisi Tudor Gabriel Mocioi ile yine ICHB öğrencisi Ghita Antonia Alma ise gümüş madalya elde ettiler.

SİNGAPUR’DAKİ ULUSLARARASI BİLİŞİM OLİMPİYATLARINDAN DA 4 MADALYA

Bu yıl Singapur’da düzenlenen 33. Uluslararası Bilişim Olimpiyatlarında da önemli başarılara imza atan 4 kişilik Romen Milli Takımı ülkelerine; 1 Altın, 2 Gümüş ve 1 Bronz madalya ile dönmeyi başardı. Altın madalyayı Târgu Jiu ‘Tudor Vladimirescu National Kolej’ öğrencisi Ioan Popescu kazanırken, Bükreş Tudor Vianu National Kolej öğrencisi Tiberiu Ioan Mușat gümüş ve ICHB öğrencileri; Alexandru Luchianov ile Mircea Donciu ise bronz madalya’ya hak kazandılar.

Singapur’da düzenlenen 33. Uluslararası Bilişim Olimpiyatlarında da önemli başarılara imza atan 4 kişilik Romen Milli Takımı ülkelerine; 1 Altın, 2 Gümüş ve 1 Bronz madalya ile dönmeyi başardı.