Sağlık sistemi 1 Temmuz’dan itibaren değişiyor

Sağlık sistemi, 1 Temmuz’dan itibaren değişecek. Çıkarılan Kararnameye göre sigortalıların özel hastanelerdeki tedavilerinin bir kısmını Sağlık Sigorta Kurumu (CNAS) karşılayacak.

Romanya Sağlık sistemi, 1 Temmuz’dan itibaren değişecek. Çıkarılan Kararnameye göre sigortalıların özel hastanelerdeki tedavilerinin bir kısmını Sağlık Sigorta Kurumu (CNAS) karşılayacak. Sigortalı için 5 gün içerisinde tahmini tedavi masrafı çıkarılacak. Bu sürede hasta, herhangi bir hastaneye başvurabilecek. Sadece hastanede yatacak ağır hastalar için geçerli olacak uygulama bu seneye özel ayakta tedavileri de kapsayacak.

Ulusal Sağlık ve Sigorta Kurumu (CNAS) Başkanı Adrian Gheorghe’nin yaptığı açıklamaya göre, artık sigortalı hastalar, özel hastanelerde de tedavi olmak isterlerse devlet hastanesiyle eşdeğer olan masrafı kurum karşılayacak.

DEVLET-ÖZEL HASTANE ARASINDAKİ MASRAF FARKINI HASTA ÖDEYECEK

“CNAS, 1 Temmuz’dan itibaren her sigortalı için tedavi olmak istediği takdirde 5 gün içerisinde tahmini masraf çıkaracak. Bu sürede hasta sigortalı, isterse özel hastane veya devlet hastanesine başvurabilecek. Özel hastaneyle – devlet hastaneleri arasında çıkacak masraf farkını hasta ödeyecek.” açıklamasını yapan CNAS Başkanı Adrian Gheorghe, bu yeni uygulamanın amacının tıbbi hizmet alacak sigortalıları doğru şekilde yönlendirmek olduğunu vurguladı.