Bükreş çevre yolunun kuzey bölgesini de Türk firması yapacak

Bükreş Kuzey Çevre yolu ihalesini Türk firması IC İçtaş İnşaat firması kazandı. 9 kilometrelik yolun 30 ayda bitirilmesi hedefleniyor

Bükreş çevre yolunun kuzey bölümünü de (Lot-3) Türk firması yapacak. Daha önce yine Türk firması Nurol’un kazandığı ancak itirazlar üzerine iptal edilen Kuzey Çevre yolunun yeni ihalesini Çeçen Holding’e bağlı IC İçtaş İnşaat firması kazandı. Yapılacak yol projesinde 7 alt geçidin de yer alacağı yaklaşık 9 kilometrelik yol inşaatı için firmaya (KDV hariç) 413 milyon lei ödenecek.

Ulusal Karayolları Şirketi CNAIR’den yapılan açıklamada yol için 10 yıllık bakım garantisi de alındı. İhale şartnamesine göre çevre yolunun 1 senesi proje safhası olmak üzere toplam 30 ayda bitirilmesi gerekiyor.

ÇEVRE YOLUNUNUN GÜNEY BÖLGESİNİ DE ALARKO YAPIYOR

Bükreş çevreyolunun güney kesiminde iki bölümlük ihaleyi de, yine bir başka Türk şirketi Alsim Alarko kazanmıştı. Alarko’nun inşaat çalışmaları halen devam ediyor. Buradaki projenin bedeli yaklaşık 1,8 milyar ley (385 milyon Euro) Proje, Başkentin 33 kilometrelik çevre ve Pan-Avrupa bağlantı yollarını kapsıyor. Yaklaşık 1.5 yılda tamamlanması planlanan yolun, güney bağlantılı Bükreş’in trafik sorununu da rahatlatması bekleniyor.