Paris’i geride bırakan Buzău, en iyi marka şehir seçildi

Romanya’nın güneydoğu bölgesinde yer alan Buzău’nun Paris’i geride bırakarak Avrupa’nın en iyi logo markalı şehri ödülünü kazandı

Paris’i geride bırakan Buzău, Avrupa’nın en iyi logo markası ödülünü kazandı. Londra’da düzenlenen Gala gecesinde en iyi marka şehirler açıklandı. Altın madalyaya layık görülen Buzău şehrinin logosunu Iaşi şehrinden grafik sanatçısı Adrian Mironescu “Açık şehir Buzău” konseptiyle tasarlamış.

Londra’da düzenlenen ‘Avrupa Değişim ödülleri – Transform Awards Europe’ yarışmasına 24 şehir logo markasıyla katılmış.

Ödül galası Facebook’ta canlı olarak yayınlandı. Geceyi sanatçı Adrian Mironescu ve Buzău belediye başkanı Constantin Toma birlikte izledi. Buzău’nun en iyi marka ödülü açıklanınca Londra’daki salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

BELEDİYE BAŞKANI TOMA: ‘BUZĂU İÇİN OLAĞANÜSTÜ BİR AN’

Romanya’nın güneydoğu bölgesinde yer alan Buzău’nun Paris’i geride bırakarak Avrupa’nın en iyi logo markalı şehir olmasını sevinçle karşılayan Belediye Başkanı Constantin Toma, şu değerlendirmelerde bulundu: “Genç bir sanatçı arkadaşla çalıştık. Şehir logo markamızı; Geleceğe, kültüre, eğitime ve spora açık Buzău şehri gibi sloganlarla sunduk. Olağanüstü bir an. Romanya ve yurtdışında şehrimize olan güveniniz için teşekkür ederiz! Buzău‘nun tüm insanlarıyla büyük bir marka yaratıldı. Bu olağanüstü bir sonuç.”

Buzau belediyesine Avrupa’nın altın markalı şehri logosunu Iaşi ilindeki grafik sanatçısı Adrian Mironescu kazandırmış.