Gardan havaalanına trenle ulaşım ilgi görmedi

13 Aralık tarihinde faaliyete geçen Gara de Nord - Otopeni Havalimanı arasındaki tren seferleri beklenen ilgiyi görmedi.

Geçtiğimiz yıl 13 Aralık tarihinde faaliyete geçen Gara de Nord – Otopeni Havalimanı arasındaki tren seferleri beklenen ilgiyi görmedi. Halen günlük 600 kişinin kullandığı hatta seyahat edenlerin oranı toplam yolculuk yapanlara göre ancak yüzde 6’ya tekabül ediyor.

10 BİN YOLCUNUN SADECE YÜZDE 6’SI BU HATTI KULLANIYOR

Her gün 10 bin kişininin Otopeni’ye seyahat ettiğini açıklayan Ulaştırma Bakanı Cătălin Drulă, ancak sadece 600 kişinin trenle yolculuk yaptığını belirtti.

Drulă, 20 dakika süren 4 lei’lik yolculuğun fiyat yönünden çok ekonomik olmasına rağmen istenen seviyeye gelemediğini vurguladı.

“Tren seferlerine ilginin az olması, covid salgını korkusundan kaynaklanmış olabilir.” tespitini yapan Ulaştırma Bakanı Drulă, havalimanına tren seferlerinin daha tanınır ve cazip kılacak çalışmalara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, tren seferleri arasındaki sürenin de 40 dakikadan 30 dakikaya çekilmesi halinde daha cazip olabileceğini kaydetti.

BANEASA HAVALANI EURO 2020’E HAZIR: İLK MİLLİ FUTBOLCULAR GELECEK

Yeniden restore edilen Bükreş Băneasa (Aurel Vlaicu) Uluslararası Havalimanı’ndaki restore ve bakım çalışmaları da bitme aşamasına geldi. Havalimanının önümüzdeki ay tekrar hizmete açılacağı bildirildi.

Bükreş Ulusal Havayolu Şirketleri (CNAB) sözcüsü Valentin Iordache’nin yaptığı açıklamaya göre 21 Temmuz’da açılışını gerçekleştirmeyi planladıkları Băneasa Havalimanında uçağa biniş süresinin 30 – 60 dakika arasında olacağını duyurdu.

Havalimanının günlük 400, yılık 1 milyon yolcu ağırlayabilecek kapasitede olduğunu söyleyen Iordache, ilk yolcuların ise 11 Haziran’dan itibaren Euro 2020 için Bükreş’e gelecek olan milli futbolcular olacağını vurguladı.

Iordache’nin verdiği bilgilere göre, Euro 2020 maçlarına gelecek yabancı yetkililer, devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra UEFA yetkilileri temsilcileri de bu havalimanını kullanacak.

21 Temmuz’da resmi açılışı yapılacak Băneasa Havalimanının yeniden restore ve bakım çalışmaları için toplam 11 milyon Euro harcandı.