Romanya, yabancı turistlere sınırları yeniden açtı

Romanya'ya yabancı turistlerin girişleri, Olağanüstü Hal Komitesi’nin (CNSU) 28/14.05.2021 sayılı kararı ile kaldırıldı.

Hükümet, salgın nedeniyle uyguladığı yabancı turistlerin ülkeye giriş yasağını bugünden itibaren (1 Haziran) kaldırdı.

Agerpres’te yer alan habere göre Romanya’ya gelecek yabancı turistlerin girişleri, Olağanüstü Hal Komitesi’nin (CNSU) 28/14.05.2021 sayılı kararı ile serbest hale getirildi.

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını açıklayan Turizm sektörü temsilcileri, gelecek turistlere her ihtimale karşı PCR testi veya aşı sertifikası ile sağlık sigortası yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Turizmciler Birliği (AIR)’den yapılan açıklamada, kararı “Turizm sektörünün yeniden canlandırılması yolunda önemli bir adım. Memnuniyetle karşılıyoruz” değerlendirmesini yaptı. AIR, “Turizmciler olarak Romanya destinasyonunu yeniden tanıtmak ve turist paketlerinin satışına devam etmek için bu önemli adımı bekliyorduk.” açıklamasında bulundu.

TURİSTLER, RİSK KODLARINA GÖRE HAREKET EDECEK

Turistler, “Covid 19” riski bulunan ülkelerinin güncelenen haftalık durumlarına göre hareket edecek:

Yeşil Bölgeden gelenler: Hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmayacak.

Sarı Bölgeden gelenler: Negatif PCR testi veya aşı sertifikası ile karantinaya tabi olmadan ülkeye girebilecek.

Kırmızı bölgeden gelenler: Aşı sertifikası ile veya alınan PCR test sonucu ile (72 saat içinde) ülkeye girişine izin verilebilecek. Ayrıca ikinci aşı dozu ile seyahat tarihi arasında en az 10 gün geçmesi gerekiyor.

Romanya’ya gelecek turistlere PCR testi veya aşı sertifikası ile sağlık sigortası yaptırmaları tavsiyesinde bulunuldu