Dil ve Kültür Festivali, sezonu Romanya’da açacak

Salgın nedeniyle online gerçekleştirilecek organizasyona, 18 ülkeden 129 öğrenci katılacak

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC), bu seneki ilk kültür aktivitesini Romanya’da gerçekleştirecek. Salgın nedeniyle online düzenlenecek organizasyona, 18 ülkeden 129 öğrenci katılacak.

Bu yıl, 19’uncusu yapılacak kültür festivaline Zalau’dan katılacak Marc Mitraşca isimli Romen öğrenci ‘Böyle Bir Kara Sevda’ adlı şarkıyı, Oredea’dan Cristina Pantea ise ‘Gesi Bağları’ parçasını seslendirecek. Dört kıtadan altı ülkeden çocuklar, Romanya’nın tanınmış şarkılarından ‘Dragostea din Tei’ adlı parçayı Romence olarak icra edecek.

Geçen yıl Eurovision Çocuk Yarışması finalinde Ukrayna’yı temsil eden Oleksandr Balabanov da IFLC’nin Romanya etkinliğine katılacak isimler arasında yer alıyor.

DANS VE FOLKLOR GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENECEK

Balkan halk oyunları potporisi, Endonezyalı çocukların, 350 yıllık geçmişi bulunan ‘Saman’ mistik dansı ve Kırgız öğrencilerin kendi ülkelerine ait birbirinden etkileyici dans ve folklor gösterileri ekranı renklendirecek.

Yarışmaya katılacak öğrencilerin çekimleri kendi ülkelerinde yapılırken, üç boyutlu görsellerle zenginleştirildi.

DEVLET TELEVİZYONUNUN ÜNLÜ İSMİ SUNACAK

Dört kıtadan 129 öğrencinin katılacağı IFLC’nin Romanya organizasyonunu devlet televizyonunun ünlü ismi Iuliana Tudor ile daha önce aynı festivalde yarışan Köstenceli öğrenci Raul Aden Eregep birlikte sunacak.

PROGRAM, 29 MAYIS CUMARTESİ AKŞAMI YAYINLANACAK

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC), 29 Mayıs 2021 Cumartesi akşamı saat 20.00’de yayınlanacak. Programı, https://www.youtube.com/watch?v=4LB3a0PE3mM kanalı üzerinden canlı izleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: