Romanya, covid risk haritasını değiştirdi, Türkiye kırmızı listede!

Ulusal Acil Durumlar Komitesi’nin aldığı karara göre, Türkiye, enfekte oranı belirlenen sınırın üzerinde olması nedeniyle (4,8) en yüksek risk grubundaki kırmızı listeye dahil edildi. Bu nedenle Romanya'ya seyahat edecek ve Covid-19 aşısı olmayan kişiler PCR testine bakılmaksızın karantinaya alınacak.

Romanya, 14 Mayıs’tan itibaren yurtdışından gelebilecek corona vakalarına karşı ülkeleri risk gruplarına göre; yeşil, sarı ve kırmızı şeklinde üç gruba ayırdı.

Ulusal Acil Durumlar Komitesi’nin aldığı karara göre, Türkiye, enfekte oranı belirlenen sınırın üzerinde olması nedeniyle (4,8) en yüksek risk grubundaki kırmızı listeye dahil edildi. Bu nedenle/ Romanya’ya seyahat edecek ve Covid-19 aşısı olmayan kişiler PCR testine bakılmaksızın karantinaya alınacak. 

ÇİN AŞISI TANINMADIĞI İÇİN TÜRK VATANDAŞLARI KARANTİNAYA GİRECEK

Kırmızı bölgeden gelenler: Negatif PCR testi ibraz etse bile mutlak surette karantinaya girecek. 8. günde yaptırdığı test negatif çıkarsa 10. gün karantinadan çıkabilecek. İkinci doz covid aşısının üzerinden 10 gün geçenler karantinaya girmeyecek. (Ancak Çin aşısı Sinovac, AB ülkelerinde tanınmadığı için bu aşıyı yapsalar bile mecburen karantinaya girmek zorundalar)

Edinilen bilgilere göre kırmızı bölgede yer alan Türkiye’den Romanya’ya gelecek Türk vatandaşları, SARS-CoV-2 testi sonucuna bakılmaksızın isterlerse kendi belirledikleri adreslerde karantinaya girebilecekler.

Ayrıca ağır yük araçlarının sürücüleri ve Romanya’dan 24 saat içinde ayrılacak transit yolcular karantinadan hariç tutulacak.

Sarı bölgeden gelenler: İki doz aşı olduğunu kanıtlarsa ya da sınırda son 72 saatte negatif çıkmış PCR testi ibraz ederse karantinaya girmeyecek. Bu listede Almanya, Yunanistan, İtalya, Avusturya, İspanya ve Bulgaristan gibi ülkeler bulunuyor.

Yeşil bölgeden gelenler: Hiçbir belge ibraz etmesine gerek yok, karantinadan muaf.

Kırmızı bölge listesi

Sarı Bölge Listesi