Bükreş aşı maratonunda hedef ikiye katlandı: 20 bin kişi aşılandı

Başkentteki Aşı Maratonunun başarısından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Florin Cîțu "Aşılama oranındaki artışa paralel olarak enfekte vakalarındaki düşüş tesadüf değildir." dedi.

Geçtiğimiz haftasonu başlayan ve bu sabah (pazartesi) sona eren başkentteki üç gün üç gecelik aşı maratonunda (Maratonul vaccinării), 20 bin kişiye aşı yapıldı. 10 bin olarak belirlenen hedefin iki katına ulaşması, organizasyonu daha fazla şehirde düzenleme fikrini doğurdu.

Normal hayata geçişin ancak aşılama ile mümkün olacağını söyleyen Başbakan Florin Cîțu, geçen hafta sonu Bükreş’te düzenlenen kampanyaya olan yüksek ilginin halktaki bu arzuyu gösterdiğine işaret etti.

BAŞBAKAN CÎȚU: AŞILAMA ARTTIKÇA ENFEKTE VAKALARI AZALIYOR

Ülke genelinde aşı seferberliğinin devam edeceğini vurgulayan Başbakan Cîțu, önümüzdeki hafta bütün bakanların aşı merkezlerini ziyaret ederek kampanyaya destek olacaklarını belirtti.

„Aşılama oranındaki artışa paralel olarak enfekte vakalarındaki düşüş tesadüf değildir.” diyen başbakan, hedeflerinin 1 Haziran’a kadar 5 milyon kişiyi aşılamak olduğunu açıkladı.

AŞI OLANLARIN HİÇBİRİNDE YAN ETKİ OLMADI

Halkın gösterdiği güvenden mutluluk duyduklarını belirten Aşı Maratonu organizatörlerinden Carol Davila Tıp ve Eczacılık Fakültesi Rektörü Viorel Jinga, aşı olanların hiçbirinden yan etki şikayeti almadıklarını söyledi.

Maratonun başlangıcında kampanyaya 1200 gönüllü doktor, hemşire ve tıp öğrencisi çağırılırken yoğun ilgi üzerine yedek listeden de 150 gönüllü daha çağrıldığı öğrenildi.

Carol Davila Tıp ve Eczacılık Fakültesi Rektörü Viorel Jinga

MARATON, 3 HAFTA SONRA YENİDEN DÜZENLENECEK

Bükreş’teki Milli Kütüphane (Biblioteca Națională) ve Sala Palatului’de gerçekleştirilen aşı maratonu 3 hafta sonra bu kez ikinci doz için yeniden düzenlenecek. Program, ilk aşısını olmak isteyenlere de açık.

ENFEKSİYON VAKALARINDAKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Edinilen bilgilere göre, son 24 saatte 10.743 kişiden alınan testlerden 620’sinde COVID-19 vakası tespit edildi. Yoğun bakımda 962 kişi kalırken, korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 68 kişi olarak açıklandı. Romanya genelinde Bükreş ve Cluj dışında Sarı Bölgede kalan il kalmadı. Diğer bütün illerdeki enfeksiyon oranı binde 1,5’un altına indi.

BUGÜNE KADAR 29 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bugüne kadar ülke genelinde 1 milyon 066 bin 731 kişi koronavirüs (COVID – 19)’e yakalanırken, bundan 1 milyon 15 bin 092 kişisi iyileşmiş. 10 Mayıs tarihine kadar Covid nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 29 bin 034 olarak açıklandı.

Son istatistiklere göre Romanya genelinde Bükreş ve Cluj dışında Sarı Bölgede kalan il kalmadı. Diğer bütün illerdeki enfeksiyon oranı binde 1,5’un altına indi.