Aşıdan 2 ay sonra Covid’e yakalanan doktor: “Aşı, hastalıktan değil süreci ağır geçirmekten koruyor”

Doktor Vlad Braga, aşılandıktan 2 ay sonra Covid virüsüne yakalandığını, ancak aşı nedeniyle hastalığı çok hafif geçirdiğini söyledi.

Genel Cerrahi uzmanı doktor Vlad Braga, aşılandıktan 2 ay sonra Covid virüsüne yakalandığını, ancak aşı nedeniyle hastalığı çok hafif geçirdiğini söyledi.

Covid’e karşı aşılama kampanyasına dair bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı ‘Ro Vaccinare’ adlı platformda, aşıdan sonra yakalandığı hastalık sürecini anlatan doktor Braga, aşının enfeksiyonun bulaşmasını durdurmadığını ancak çok hafif atlatmasına yardımcı olduğunu belirtti.

PfizerBioNTech tarafından üretilen aşıyı yaptırdıktan iki ay sonra kendisine SARS-CoV2 virüsünün bulaştığını belirten Braga, virüse yakalandığının ilk işaretleri olarak ‘baş ağrısı’ ve ‘tat kaybı’ olarak saydı. Doktor Braga, “Hızlı bir antijen yaptırdım. Sonuç, pozitif çıktı. Baş ağrım, tat ve koku kaybı belirtileri sadece üç gün sürdü. Yedinci gün COVID-19 testi yaptırdım ve sonucum negatif çıktı.” diye anlattı.

Vlad Braga, iki ay önce yaptırdığı aşının kendisini ağır hastalık süreci yaşamaktan koruduğunu dikkat çekerek, “Araştırmaların da gösterdiği gibi, aşı bizi enfeksiyona karşı değil, hastalığın vücudumuzda ağır seyretmesinden koruyor.” açıklamasını yaptı.