Romanya’da beş bin hane Tuna Vakfı’nın Paskalya kumanyasıyla bayram yaptı

Romanya genelinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Un Paște Mai Bun” kampanyasıyla ihtiyaç sahibi 5 bin Romen aileye gıda paketleri dağıtıldı.

Salgına rağmen sosyal yardım faaliyetlerine aralıksız devam eden Tuna Vakfı, bu kez Romanya’nın 10 ilindeki 47 merkezde bulunan 5 bin ihtiyaç sahibi aileye, Paşte (Paskalya) kumanyasıyla bayram sevinci yaşattı.

Gıda paketleri, yerel kurum ve yetkililerle önceden tespit edilen ailelere tek tek teslim edildi. Kumanyaları alırken duygulanan ihtiyaç sahipleri, vakfın jestine teşekkür ettiler.

“Un Paște Mai Bun-2021” adıyla düzenlenen kampanyaya büyük bir özveriyle destek olan tüm sponsorlara ve paket dağıtımına katılan gönüllülerine teşekkür eden Tuna Vakfı yetkilileri, yayınladıkları mesajda, “Daha iyi bir Paşte kampanyamızın daha hedefine ulaşmış olmasından mutluluk duyuyoruz. Aileniz ve tüm sevdiklerinizle huzur ve uyum içinde mutlu bayramlar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

DOBRUCA’DAKİ MÜSLÜMANLAR DA RAMAZAN PAKETLERİ İLE SEVİNDİ

25 yılı aşkın süredir din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahiplerine el uzatan Tuna Vakfı, Dobruca’daki ihtiyaç sahibi müslüman aileleri de Ramazan gıda kumanyasıyla sevindirdi.

Yardım elini Romanya dışına da uzatan Tuna Vakfı, Yunanistan’daki mağdur kişilere desteğini hız kesmeden sürdürüyor. Ramazan ayı münasebetiyle, hayırseverlik duygusuyla kumanyalar gönderildi. Et, tavuk ve kahvaltılık malzemelerden oluşan koliler Atina ve Selanikteki ihtiyaç sahiplerine Ramazan sevinci yaşattı.

“İHTİYACI OLANA KOŞMAK TEMEL HEDEFİMİZ”

Tuna Vakfı Başkanı Yusuf Küçük

Yönetimde Türk ve Romen vatandaşı hayırseverlerin yer aldığı Tuna Vakfı’nın başkanı Yusuf Küçük, ayrım gözetmeksizin yapılan çalışmaların ve muhatabıyla buluşan yardım organizasyonların takdir gördüğüne dikkat çekti. 

Destekleri için sponsor ve partnerlere teşekkür eden Yusuf Küçük, duygularını şöyle dile getirdi: “Vakfımızın operasyon yeteneğini gören diğer yardım kuruluşları işbirliği teklif etti. Şimdi daha geniş kapsamlı projelerle daha çok yere yardım ulaştırmak için hedef büyüttük. İyilik kervanlarının sayısını artırmayı, ihtiyaç olan yere koşmayı hedef edindik. Allah mahcup etmesin.’’

1995 yılında kurulan Tuna Vakfı, çeşitli projelerle Romanya genelinde binlerce ihtiyaç sahibine yardım elini uzatıyor.