Bükreş’e 100 yeni troleybüs ihalesinin iptali mahkemeye taşınıyor

Araçlarının AB standartlarına uygun olduğunu belirten Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, ihalenin bütün şartlarını yerine getirdiklerini açıkladı

Bükreş Belediyesi’nin Türk (Bozankaya) – Alman (Sileo) ortaklığı ile 2019 yılında imzaladığı 100 troleybüs alım ihalesini daha sonra iptal etmesi mahkemeye taşınıyor. Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay tarafından yapılan açıklamada, ihalenin iptal edilmemesi halinde ilk otobüslerin şimdi Bükreş’e teslim edilmiş olacağı vurgulandı. Bozankaya – Sileo konsorsiyumunun, ihale iptalini mahkemeye taşıyacağı açıklandı.

GÜNAY: İHALE ŞARTLARINA UYGUN HAREKET ETTİK

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Günay, AB standartlarına uygun üretim yaptıklarını, ihalenin haksız şekilde iptal edildiğini belirterek, tüm teknik ve idari şartları yerine getirdiklerine dikkat çekti. Günay, “Bu ihaleye tam bir güvenle katıldık. Teknik ve idari şartnamelere tam olarak uyarak, ihaleyi adil koşullarda kazandık.” dedi.  

Bu arada Bükreş Belediyesinin bu ihale için alacağı çevre finansmanını da kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağı vurgulandı.

Bükreş Büyükşehir Belediyesi, 5 şubat 2019’da 100 troleybüs alımı için açtığı ihaleye sadece Türk firması Bozankaya ile Alman firması Sileo ortaklığı teklif sunmuştu. Bozankaya-Sileo konsorsiyumuna 100 araç için KDV hariç 43 milyon euro ödenmesi öngörülüyordu.

Bozankaya firmasının ürettiği ve Alman Sileo firmasının teknik donanımını geliştirdiği Trambus adlı araçlar, 12 metre uzunluğa ve asgari 96 yolcu kapasitesine sahip. Araçta, elektrik kesildiğinde 20 km gidecek batarya da bulunuyor.

ESKİ BAŞKAN ANLAŞMAYI SON İŞ GÜNÜNDE İPTAL ETMİŞTİ

Geçen yıl 27 Eylül’deki seçimleri kaybeden eski başkan Gabriela Firea, ihaleyi son iş gününde iptal etmişti. Bozankaya’nın belediye nezdinde iptal kararına yaptığı itiraz başvurusunun da yeni belediye yönetimi tarafından rededilmesi üzerine konunun mahkemeye taşınacağı belirtildi.