Bükreş’teki ünlü dönercide yangın: Hasar büyük, iki çalışan hastaneye kaldırıldı

Dün gece sabaha doğru çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu söndürüldü

Bükreş Dimitrie Cantemir Bulvarı üzerinde bulunan Türk işadamının işlettiği tanınmış dönercide gece çıkan yangın büyük hasara neden oldu. Dumandan etkilenen iki restoran çalışanı hastaneye kaldırıldı.

400 METREKARELİK ALANA SIÇRADI

Çevrede korku dolu anların yaşanmasına neden olan olaya 20 dakika sonra müdahale eden itfaiye ekipleri (ISU), yangının restoranın hem çatısında hem de içerisinde yaklaşık 400 metrekarelik bir alanı etkilediğini açıkladı. Bükreş itfaiye ekipleri, yangına onlarca araçla müdahale ettikten sonra söndürebildi. ISU yetkilileri, çevredeki iki apartmanda kalan insanları hemen tahliye ederek büyük bir trajedinin önüne geçti.

YANGIN, TAVANDAKİ HAVALANDIRMA BORULARINDAN ÇIKTI

Edinilen bilgilere göre yangına, restoranın tavandaki havalandırma borularını saran polistiren malzemenin aşırı ısınması sonucu tutuşması ile çıktı. Olayı ilk olarak, paket servis için gelen müşteriler fark etmiş ve uyarıda bulunmuş. Daha sonra yanan parçalar içeri düşünce olayın vehameti anlaşılmış. Kısa sürede içeri dumanla dolarken çalışanlar hemen tahliye edilmiş. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Restoran, yangın sonrası bu hale geldi