Romanya, Erivan’da seyirci coşkusuna yenildi

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri üçüncü maçında Romanya, Erivan deplasmanında coşkulu seyirci önünde Ermenistan’a 3-2 kaybetti.

Gruplarda üçüncü maçların son gününde nefesleri kesen maç Erivan’da oynandı. Maça taraftarların oluşturduğu atmosfer damga vururken son dakikalara kadar heyecanın üst düzeyde olması, futbolseverlere çılgın bir mücadele izletti.

Yüksek salgın riski nedeniyle çoğu ülkede maçlar seyircisiz oynanırken, Ermenistan’da günlük vaka sayısı 1000’in altına düşünce tribünlere seyirci alınmaya başlandı.

J Grubu maçında Romanya’yı konuk eden Ermenistan, karşılaşmanın oynandığı Vazgen Sargsyan Hanrapetakan Stadı’nda, dolu ve coşkulu tribünlerle özlenen atmosferi yaşattı.

Romanya maçı öncesinde gruptaki ilk iki maçını kazanarak 6 puana ulaşan Ermenistan, Romanya karşısında da 3-2’lik bir galibiyet alarak mart ayını 3’te 3’le tamamladı ve grupta lider olarak yerini aldı.

KIRMIZI KART, PENALTI, ART ARDA GOLLER…

Ermenistan ile Romanya arasında oynanan karşılaşmanın son dakikaları nefes kesti. İlk yarısında golden çok sarı kartın olduğu mücadelede, iki takımda 0-0 golsüz eşitlikle devre arasına girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise büyük bir heyecana sahne oldu. İkinci yarıda tam 5 gol atılırken 1 kırmızı kart çıktı ve 1’de penaltı çalındı. Maçta ilk gol Ermenistan’dan gelirken Eduard Spertsyan’ın 56’da takımını 1-0 öne geçirdi.

10 DAKİKADA ÖNE GEÇTİLER

Ermenistan’ın golüne hızlı bir karşılık veren Romanya, 62 ve 72’inci dakikalarda Alexandru Cicaldau’nun 10 dakikada gelen 2 golüyle maçta 2-1’lik üstünlüğü yakalamayı başardı.

3 DAKİKADA GERİYE DÜŞTÜLER

78’inci dakikada Romanya’dan George Puscas’ın kırmızı kart görmesiyle birlikte oyunun kontrolü tamamen Ermenistan’a geçti. Kırmızı kartın ardından Romanya kalesinde baskısını arttıran Ermenistan, 86’da Varazdat Haroyan ile 2-2’lik beraberliği yakaladı.

Maçın son dakikalarına girildiğinde ise Letonyalı hakem Andris Treimanis, Ermenistan lehine penaltı kararını verdi. 89’uncu dakikada penaltı atışını gole çeviren Tigran Barseghyan, taraftarlarıyla bütünleşerek büyük bir mutluluk yaşadı.

Bu sonuçla Ermenistan 9 puana ulaşırken Romanya 3 puanda kaldı.

Öte yandan Türkiye Milli Takımı, son maçına Letonya karşısında çıktığı elemelerde, 3 maçta 7 puan topladı ve mart ayını G grubunda lider olarak tamamlamayı başardı.