İşte Bükreşlileri bekleyen kısıtlamalar

Bükreş Acil Durumu Komitesi, bugünden geçerli olacak kısıtlamaları belirledi.

On dört gün geçerli olacak kısıtlamalar çerçevesinde, pazartesiden perşembeye kadar 22-05 saatleri arasında, Cuma-Cumartesi-Pazar günleri ise 20-05 saatleri arasında belli şartlarda sokağa çıkılabilecek.

İşe çıkanlar iş yeri kimliğini, kişisel bir ihtiyaçtan dolayı çıkanlar yazılı beyannameyi polise gösterecek. Aşı randevusuna gidenler de randevu belgesini gösterecek.

Bugün kiliseye ayin içine gidecek olanlara 20-22 arası izin verilecek.

3 Nisan akşamı ayine gitmek isteyenler, gece yarısı 02’ye kadar sokağa çıkabilecek.

Tüm işyerleri pazartesiden perşembeye kadar saat 21’e kadar açık kalabilecek. Cuma-Cumartesi-Pazar günleri işyerleri saat 18’de kapanacak.

Eve teslim hizmeti veren işletmeler, eczaneler, benzin istasyonları, toplu taşıma hizmeti verenler sokağa çıkma yasağından muaf olacak.

Spor/fitness salonları tamamen kapanacak.

Alışveriş merkezleri ve mağazalar, her 7 metrekarelik alana bir müşteri alabilecek.

Halk pazarlarında kişiler arasında en az 2 metre olacak, maksimum kişi sayısı pazar kapasitesinin yüzde 50’sine indirilecek.

Belediye otobüslerinde ön kapıdan binilecek, diğer kapılardan inilecek.

Toplu taşımalarda maskenin düzgün takılıp takılmadığı sıkı kontrol edilecek, yolculuk boyunca sık sık sesli uyarılar yapılacak.

Okullarda okul öncesi ve ilkokul sınıflarıy ile, sekizinci, on ikinci ve on üçüncü sınıflarda kapasitenin yarısı kadar öğrenciyle yüzyüze eğitim sürecek.

Kafe ve restoranların en az iki duvarla kapatılmış bölümlerinde hizmet verilemeyecek. Açık havada ya da sadece bir duvar ve kalan bölümleri camla kapatılmış mekanlar müşteri ağırlayabilecek. Bu işletmelerde bir masada en fazla 6 kişi oturabilecek.

Bar, diskotek, gece kulüpleri, sinema, gösteri salonları, şans oyunu oynanan salonlar tamamen kapanacak.

Beş yaşından büyüklerin maske takması zorunlu.

Cumartesi itibarıyla binde 6,88 olan enfekte ortalaması, önümüzdeki iki hafta içinde binde 3,5’un altına inmesi halinde kısıtlamalar kalkacak.

İlan edilen kısıtlamalar yoğun bir şekilde denetlenecek.