Balkonda 5 saatlik can pazarı: El konulan evini geri isteyen adam, rehin aldığı iki işçiyi doğradı

Bacau ilinde, bir inşaat firmasının el koyduğu dairesini geri almak için yıllardır mücadele veren adam, rehin aldığı iki işçiyi bıçaklayarak öldürdü. Saldırgan polis kurşunuyla yaralanırken, eşi gözaltına alındı.

Kan donduran olay ülkenin doğusundaki Bacau iline bağlı Oneşti kasabasında yaşandı. Borcundan dolayı bir firmaya kaptırdığı dairesini geri alma mücadelesi veren Gheorghe Moroşan, eve tadilat için ustaların geldiğini haber aldı.

Pazartesi öğle saatlerinde daireye ulaşan öfkeli adam, işçileri yere yatırıp ellerini arkadan bağladı. İlkyardım hattını arayan Moroşan, olanları anlattı. Yetkililerden evinin tapusunu ya da 300 bin euro para isteyen adam, ayrıca bir video kamera talep etti.

İZİNDEKİ MÜZAKERECİ GÖREVE ÇAĞRILDI

Olay yerine kolluk kuvveti sevk edildi. Haftalık izinde olan kadrodaki tek müzakereci polis memuru evinden çağrıldı. Saldırgan, polisle konuşmak için rehin aldığı işçilerle birlikte balkona çıktı.

İki saat sonra gelen müzakereci polisle görüşmeler bir süre devam etti. Müzakere sürerken, bir polis ekibi kapıyı tuttu, kolluk etrafta önlem aldı.

REHİNENİN HAMLESİ CANINA MAL OLDU

Polisin açıklamasına göre saat 16.55’te balkonda bir arbede yaşandı. Digi 24’ün edindiği bilgiye göre, saatlerdir elleri bağlı olan işçilerden biri, saldıgranı tekmeleyerek kaçmak istedi. Kendini kaybeden adam, her iki rehineyi muhtelif yerlerinden bıçakladı.

Kurbanlardan biri olay yerinde, diğeri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Arbede üzerine koç başı ile kapıyı kırarak eve giren polis, ateş ederek saldırganı durdurdu. Bacak ve karın bölgesinden kurşun yiyen 68 yaşındaki adam, hastaneye kaldırıldı. Polis, saldırganın üst katta oturan eşini gözaltına aldı.

ADALETİ KENDİM SAĞLAYACAĞIM’ DEMİŞ

Saldırganla ilgili bilgi toplayan polis, ilginç bir detaya ulaştı. Gheorghe Moroşan’ın 3 yıl önce kişisel facebook sayfasında yaptığı paylaşımda, ”Silahı alıp adaleti kendim sağlayacağım.” dediği belirlendi.

Rehine kurtarma faciası, ülke gündeminde ilk sıraya oturdu. Polise, müdahalede geciktiği eleştirileri yapıldı. Emniyetten yapılan açıklamada, ‘İhmali olan bedelini öder.’ açıklaması yapıldı.