Bükreşliler, park yerini başka araca kiralayabilecek

Yıllık kirasını ödediğiniz park yerinizi boş saatlerde başkasına kiralamanıza imkan sağlayan uygulama Bükreş’te devreye girdi.

Cluj merkezli bir firmanın ürünü olan yeParking ile, kullanımı sizde olan park yerini, boş olduğu saatlerde ve izin verdiğiniz süre için başka araçlara kiralayabileceksiniz. İlk olarak Cluj’da kendini ispatlayan uygulama, geçtiğimiz günlerde Bükreş’te devreye girdi.

Uygulama kolayca indirilip etkin hale getirilebiliyor. Facebook hesabı üzerinden kaydolunabilen uygulamada, en fazla saati 5 leye kadar ücret tarifesi konulabiliyor. Kullanıcı, kendisine ait olan park yerini hangi saatler arasında dışarı açtığını uygulama üzerinde belirtiyor.

ÖZEL PARK YERLERİ GÜN BOYUNCA ATIL

Uygulamanın sahibi Mihai Loboda, Avrupa’da yaygın olan park yeri paylaşımını Romanya’da geliştirmek istediklerini söylüyor. Cluju.ro sitesine konuşan Loboda, uygulamayı geliştirme nedenini şöyle anlatıyor: ”Sahibi işe gittiği için konutların önündeki özel park yerlerinin çoğu gün boyunca boş. Biz park yeri arayan insanların atıl olan yerleri kullanmasına imkan sağlıyoruz. Sürücülere mümkün olduğunca çok park seçeneği sunmaya çalışıyoruz. Uygulamamız, çoklu ve karmaşık ama en uygun çözümü sunuyor.”

Romanya genelinde 10 bin aboneye ulaşan yeParking uygulamasıyla ayda 100 euroya kadar para kazanılabiliyor.