Romanya’da yüz yüze eğitim 8 Şubat’ta başlıyor

Romanya’da, koronavirüs salgınında vaka sayıları mevcut gidişatı sürdürmesi halinde 8 Şubat’ta yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayacağı duyruldu.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis başkanlığında bugün Cotroceni Sarayı’nda yapılan zirvede alınan karar gereği, yüz yüze eğitimde son iki haftada kaydedilen vaka ortalaması (enfekte oranı) kriter alınacak.

14 Ocak itibarıyla Romanya’daki 42 şehrin sadece 6’sı yeşil bölgede yer alıyor.

Buna göre enfekte oranı binde 1,5’in altında olan yani yeşil bölgede yer alan şehirlerde tüm sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak.

Son iki haftadaki vaka ortalaması binde 1,5 ile binde 3 arasında olan (sarı bölge) şehirlerde ilk aşamada ana okulları ve ilkokul sınıfları ile, bu yıl yerleştirme sınavına girecek 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri için okul kapısı açılacak.

Son iki haftadaki enfekte oranı binde 3’ün altına düşmemiş (kırmızı bölge) şehirlerde ise sadece ana okulları ve ilkokullar öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı İohannis, 2 Şubat’ta yapılacak son değerlendirme ile nihai kararın verileceğini açıkladı.

Yukarda açıklanan senaryolardan üniversiteler muaf tutuldu. Her bir üniversite, hangi şartlarda ne zaman yüz yüze eğitime geçeceğine kendi karar verecek.