Acil Durum Komitesi Başkanı, covid aşısı yaptırdı

Romanya’da koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl mart ayında oluşturulan Acil Durum Komitesi’nin başında görev yapan ve aynı zamanda İçişleri Bakanlığı’nın iki numaralı isemi Raed Arafat, ekibiyle birlikte covid aşısı yaptırdı.

Başkent Bükreş’te Dimitrie Gerota Hastanesi’nde yapılan aşılama işleminin görüntüleri resmi kurumların sayfalarında yayınlandı. Aşılama sonrası Mediafax’a konuşan Arafat, normalleşme bir adım olarak gördüğü aşıyı halka güven vermek için yaptırdığını söyledi. Bir soru üzerine, başkanlığını yaptığı ekipten birkaç kişinin aşı olmadığını anlatan Arafat, ”Onlar da yakın geçmişte hastalığı geçirmiş kişiler. Biz tavsiye ediyoruz, kimseyi zorlamıyoruz. Aşı olarak halkı teşvik ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Evenimentul Zilei gazetesi, Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’in önümüzdeki günlerde aşı olacağını yazdı.

150 BİN DOZ AŞI DAHA GELDİ

Öte yandan aşılama çalışmalarıyla ilgili süreç yürüyor. Pazartesi günü gelen 150 bin 150 doz aşıyla birlikte, Romanya’ya ulaşan aşı miktarı 450 bin doza ulaştı. İki haftalık süre içinde ülke genelinde 125 bini aşkın kişiye aşı yapıldı.

İlk etapta sağlık çalışanlarına yapılan aşının ikinci etabı 15 Ocak’ta başlayacak. İkinci gruptaki hedef kitle arasında kronik rahatsızlığı olanlar ve temel alanlarda çalışan memur ve profesyoneller yer alıyor.