Teknik adam Dan Petrescu Kayserispor’la anlaştı

Kayserispor’la prensipte anlaşan Romanyalı teknik direktör Dan Petrescu, imza için bugün kulüp yöneticileri ile buluştu

Akşam saatlerinde havayoluyla Kayseri’ye ulaşan 53 yaşındaki teknik adam, havaalanı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. ”Çok heyecanlıyım çünkü ilk defa Türkiye’de bir kulüpte çalışacağım.” diyen Petrescu, amacının takımı ligde tutmak olduğunu söyledi.

Petrescu, Romanya’da çalıştırdığı CFR Cluj ile 3 yıl ard arda şampiyonluk yaşamıştı. Romanyalı teknik adam, sezon sonuna kadar Kayserispor’u çalıştıracak.

Bu sezon ligde kalma savaşı veren sarı-kırmızılı kulüp puan tablosunda 16 puanla 18. sırada yer alıyor. Pazartesi günü yeni takımıyla işbaşı yapması beklenen Petrescu’nun Süper Lig’deki ilk rakibi Gazişehir FK.

PETRESCU’NUN YENİ TAKIMINDA 3 HEMŞEHRİ VAR

Dan Petrescu’nun Kayserispor’a imza atmasıyla kulüpte adeta bir Rumen azınlığı oluştu. As kadroda bulunan Silviu Lung, Cristi Sapunaru ve bu yaz takıma katılan Denis Alibec ile Petrescu’nun yakından ilgilenmesi bekleniyor.

Digi Sport’un haberine göre sezon sonu bitecek olan sözleşmesinde uzatma opsiyonu bulunan Petrescu, yeni kulübünden toplam 500 bin euro alacak. Sözleşmenin uzatılması halinde Petrescu’nun alacağı yıllık ücret 700 bin euro olacak.