Gaziantep’in ünvanını Çalımbay’ın takımı yıktı

Sivasspor’un hocası Rıza Çalımbay, Romanyalı teknik direktör Şumudica’nın ünvanını yıktı. 17 maçtır yenilmeyen Gaziantep FK, Sivas deplasmanında yenilgiyle tanıştı. Maçı ev sahibi ekip 2-1 kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasının ilk maçında Şumudica’nın takımı Gaziantep FK, Sivasspor’a konuk oldu. Artık alışılagelmiş taktiği olan 5-3-2’yle sahaya dizilen Antep ekibi maça hızlı başlayan taraf oldu. 4. dakikada defans arkasında topla buluşan Maxim yaptığı düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Geriye düştükten sonra ataklarını sıklaştıran Sivasspor, mutlak gol pozisyonlarına girse de rakip takımın file bekçisi Günay kalesinde devleşti. İlk yarının son anlarında Gradel’in ortasına karambolde dokunan Hakan Arslan durumu eşitledi ve ilk yarı 1-1’lik skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA GOL ERKEN GELDİ

İkinci yarı başlayalı 2 dakika olmuştu ki, köşe vuruşu kazanan Sivasspor’da Gradel’in ortasına ön direkte yükselen Hakan Arslan takımını 2-1 öne geçirdi. Golden sonra iyice geriye yaslanan Rıza Çalımbay’ın öğrencileri skoru maç sonuna kadar korumayı bildi.

Maçın 79. dakikasında VAR’dan çıkan kararla kırmızı kart gören Gaziantep FK’nın forveti Jefferson takımını 10 kişi bıraktı.

KULÜBE YARDIM İÇİN EŞİMDEN PARA İSTEYECEĞİM

Maçtan sonra yaptığı basın toplantısında Romanyalı teknik adam, yenilgiden ziyade yeni sözleşmesiyle ilgili sorulara muhatap oldu. Suudi Arabistan’a göz kırpan açıklamasından sonra kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi ile tartıştığı öne sürülen Şumudica, şu sözlerle yöneticilere sitem etti: ”Başkan maaşımda %10 indirim istedi. Başarının ödülü bu mu? Oyuncularıma cebimden 80 bin euro prim dağıttım. Eşimden kulübün hesabına para yatırmasını isteyeceğim. Başkan, ‘Oyunculara veriyorsun da kulüp için neden vermiyorsun?’ dedi bana. Herkes bilsin, benim maaşım 600 bin euro.”